Велинград - online - Застраховател не успя да осъди общината за кон на пътя 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Застраховател не успя да осъди общината за кон на пътя
Публикувано 2013-11-05 08:35:20 от Темпо

Районият съд във Велинград не уважи иска на застрахователна компания срещу Община Велинград. Повод за съдебното дело е пътно-транспортно произшествие по пътя Велинград - Варвара преди година. При произшествието товарен автомобил “Фолксваген Транспортер”, собственост на лизингова къща, се е блъснал във внезапно изскочил на пътното платно кон. Оказва се, че по шосето се движат не един, а 4 коня, които по-късно след сигнал са прибрани от служител на общината.

От компанията, в която е застрахован микробусът, претендират общината да изплати 9317 лева за ремонта и 347 лева за репатрирането на автомобила. Според иска причина за катастрофата е свободно движещият се по шосето кон, за който отговорност носи общината. Според съда обаче вината не е на общината. Четирите коня са прибрани от неин служител, но няколко дни по-късно жена с инициали А. Б. е платила съответната глоба и си е взела конете. Съдът смята, че това доказва, че конете не са безстопанствени и че техният собственик отговаря за надзора над животните. Освен това съдът изтъква, че по закон местната власт има единствено задължение да изготвя програми и да прави приюти за настаняване на бездомни кучета, но не съществуват законови задължения на общините за надзор на безстопанствени коне.
Случаят е поучителен, тъй като неочаквани срещи с кон на пътното платно във или извън Велинград са преживели мнозина шофьори. След съдебното отсъждане е ясно, че в подобни ситуации вината е на общината, но само ако конят е безстопанствен.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай