Велинград - online - Троен празник за ВУИ “Ангел Узунов” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Троен празник за ВУИ “Ангел Узунов”
Публикувано 2013-11-05 08:48:06 от Темпо

“60 години, училище мое,
изпълваш ме с радост и тъга,
с теб израстнах, промених се,
друг човек съм аз сега.”
Под това мото премина тържественият концерт по случай 60 години от създаването на възпитателното училище интернат в Ракитово и 85 години от рождението на неговия патрон Ангел Узунов, което се проведе в читалище “Будилник 1898” в навечерието на 1 ноември.
Колективът на училището беше подготвил едно запомнящо се тържество, а за всички гости ценен подарък - юбилейна книга и диск с книгите на Ангел Узунов.
След тържествения момент на изнасянето на националния флаг и знамето на училището прозвуча рецитал по стихове на Милош Зяпков, дългогодишен преподавател в училището и почетен гражданин Ракитово. Официални гости на празника бяха Боряна Консулова - ст. експрет в РИО, Любомир Петков - кмет на община Ракитово, гл. комисар Стоян Зайков - директор на Областната дирекция на полицията в Пазарджик, Валентин Хаджимосков - председател на Общинския съвет, доц. д-р Маргарита Колева - декан на Педагогическия факултет в ЮЗУ “Н. Рилски”, директори на местни училища, общественици, бивши учители и ученици.
В словото си директорът на ВУИ “А. Узунов” Г Янушев се върна към история от 1953 до днес и разказа за всички успехи, трудности, постижения на училището. Учениците Тодор Геогиев и Мартин Петров прочетоха литературни творби, спечелили национални награди: разказът на Тодор Георгиев “Животът на едно момче без мечти” е публикуван в сборника “Петя, пристан зелен” през 2013 г., а Мартин Петров изпълни стихотворението “Ние също сме деца”, написано от бившия ученик Добромир Будинов. Хубави думи за лечителя на изкривени детски души, за твореца и човека с богата душевност Ангел Узунов изрече д-р Златева от ЮЗУ “Н. Рилски”, която сподели и мислите на проф. Йордан Колев. Поднесени бяха много поздравителни адреси, а най-вълнуващо и затрогващо бе споделеното от Тони Атанасов и Александър Попов - ученици от първия випуск на училището, които разплакаха публиката със своите лични истории. Артистичен поздрав към присъстващите отправиха баба Слава Иванова и баба Мария Каменска от Културния клуб на пенсионера - Ракитово, които изпълниха театралната сценка “Съседки” по текст на Ангел Узунов.
Завладени от магията на сцената са и днешните ученици в училището, които разсмяха публиката със скеч, създаден по действителни случаи от живота им. Директорът Георги Янушев се изяви и като солист на духовия оркестър и обра бурните аплодисменти на публиката. Под диригенската палка на Никола Янев Градският духов оркестър изпълни и новонаписания химн на ВУИ “А. Узунов” по текст на Свилен Топчиев, музика и оркестрация Никола Янев, със солисти Младен Бадански и Ангел Димитров. Химнът бе украсен с изпълнение на мажоретките от състава към СОУ “Св. Кл. Охридски” като специален поздрав към юбилярите. Присъстващите аплодираха и изпълненията на бившата служителка в училището Елена Рускова, малката Ванеса Баева, Георги Жеребцов и накрая всички се изправиха на крака, за да изслушат “Ракитово марш” и да се възхитят на тортата с фойерверки. Празникът завърши с коктейл във фоайето на читалището и пожелания училището винаги да следва моралните завети на своя патрон.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води