Велинград - online - За първи път Асфалтова база чака европейски пари 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път Асфалтова база чака европейски пари
Публикувано 2013-11-05 08:50:37 от Темпо

Група жители на Асфалтова база присъстваха на октомврийската сесия на Общинския съвет. Ромският квартал влиза в една от трите зони на територията на Велинград, които през следващия програмен период 2014-200 г. ще очакват сериозно европейско финансиране.

В изказванията си при обсъждането на Общинския план за развитие ромите поставиха наболели и от години нерешени проблеми с чистотата, осветлението и инфраструктурата на Асфалтова база. Сред най-големите проблеми е и недостигът на вода, което налага хората да ползват помпи, а това вдига непосилно сметките им за ел. енергия. Други настояха общината да посочи срок, в който ще бъде осветена отсечката от хотел “Витоша” до квартала и ще бъде почистен районът около “Детски играчки”.
Кметът Иван Лебанов отговори, че ръководството на общината никога не е делило жителите на общината по етноси и е направило всичко възможно за осигуряване на европейски средства за асфалтиране, канализация и осветление. Той настоя за спазване на повече дисциплина от страна на ромите, като даде пример с разчистването на площадка до Анезица, върху която веднага да се появили няколко незаконни постройки. Ромите опонираха, че не се те хората, които трябва да извършват такъв контрол, защото това би значело съседи да се хванат гуша за гуша.
Главният архитект Тодор Енев разясни на присъстващите, че сградният фонд в Асфалтова база е незаконен, тъй като е построен върху общинска земя без разрешителни. За 13 години единственият кмет, сложил подписа си върху план, в която можат да се нанесат къщите и улиците в квартала, е Иван Лебанов. Така хората вече имат право да си купят земята и децата им да получат законен документ за собственост. Ако общината не бе направила план на Асфалтова база, нямаше да може да включи квартала в зона за въздействие, за която ЕС ще осигури финансиране на проекти от 2014 до 2020 година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България