Велинград - online - Ще заработи ли линейката в Сърница? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще заработи ли линейката в Сърница?
Публикувано 2013-11-05 08:52:02 от Темпо

На 28 януари 2008 г. е подписан договор за дарение, с който община Велинград получава от дарителя Антонио Кръстев от Хасково специален автомобил - линейка “Мерцедес Спринтер” 412 D. Според договора за дарение автомобилът е в отлично състояние, с платена застраховка и минат технически преглед за 2008 г.

През следващите 5 години линейката стои на центъра на Сърница, но не се използва по предназначение, тъй като липсва нужното медицинско оборудване. За проблема кметовете на отдалечения от общинската болница град са сигнализирали многократно на различните медицински и държавни инстанции.
Парадокс е да има линейка, а в случай на нужда сърничани да чакат с часове за пристигането на линейка от Велинград. Опит за излизане от абсурдната ситуация бе внесеното от съветника Реджеп Ходжов предложение, което бе разгледано на сесията на 31 октомври. Неговото предложение бе общинската болница “МБАЛ-Велинград” да закупи за своя сметка медицинска апаратура, с която да бъде оборудвана дарената на Сърница линейка. Благодарение на дарения автомобилът е в перфектно техническо състояние, а бизнесът в Сърница е готов да поеме горивото и поддръжката, подчерта Р. Ходжов.
Заместник-кметът Атанаска Хрисчева изтъкна като законови пречки, че линейката е дарена на общината и за да може болницата да я оборудва, първо трябва да бъде включена в активите на търговското дружество. Дори и в този случай автомобилът няма да може да се ползва като линейка, тъй като законовите изисквания са за щат от 4 шофьори и медицински лица.
Мненията дали трябва да се спази буквата на закона се сблъскаха в залата, но натежаха аргументите на съветника Неби Бозов: “Пет години слушаме как няма да се случи. Ако търсим законов начин, никога няма да стане. Хората в Сърница искат да имат автомобил при спешни случаи. Стига сме бавили нещата!”
С пълно единодушие съветниците решиха “МБАл Велинград” да осигури медицинско оборудване за линейката, а за следващата сесия Общинска администрация за предложи законова форма за ползване на линейката от жителите на Сърница.
Елена Баева









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай