Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.11.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.11.13
Публикувано 2013-11-12 09:53:32 от Темпо

ДИРЕКТОР Гено Пеев отново зае директорското място в Държавното горско стопанство “Алабак”. Назначението стана факт в началото на изминалата седмица, след като повече от два месеца Горското остана без шеф заради внезапната оставка на останалия само броени дни на поста Димитър Касапски. Инж. д-р Гено Пеев бе директор на “Алабак” в годините на управлението на НДСВ и тройната коалиция, след което се отдаде на научна дейност, последвана от новото му назначение на стария пост.


ВОДА Общинското дружество “ВКТВ” ЕООД направи предложение за нова цена на водата. Предложеното увеличение за кубик вода е 9 стотинки, но по него предстои да се произнесе Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

БЕЗРАБОТНИ Бюрото по труда във Велинград обяви, че разполага с финансови средства по насърчителни мерки за заетост. До 14 ноември работодателите могат да се възползват от средства за назначаване на безработни до 29 г. с трайни увреждания, за чиракуване и наставничесство.

КРЪСТАВА Жители на село Кръстава поставиха пред областния управител Иван Йорданов проблема със сключените дублирани договори за наем на земя. Заради дублирането хората не могат да получат субсидии и да участват в Програмата за развитие на селските райони. Областният управител е запознат с казуса по време на приемния си ден на 4 ноември и се е ангажирал да изпрати сигнал до Държавен фонд “Земеделие”.

САНИРАНЕ След близо година активна разяснителна кампания вече е факт първият за Велинград проект за саниране на многоетажна жилищна сграда по програмата за енергийна ефективност. Засега първият и единствен за Велинград проект за саниране все още чака одобрение. В цялата област Пазарджик са подадени 13 проекта.

ДЪЛГ Община Ракитово проведе обществено обсъждане във връзка с искане за дългосрочен кредит. Общината ще поеме дълг, за да гарантира работата по два проекта на обща стойност 2 200 670 лева. Проектите, които имат осигурено финансиране съответо от ДФ “Земеделие” и ПУДООС, са за реконструкция на улична мрежа и тротоари в трите населени места и за ремонт на ВиК мрежата по ул. “Райна княгиня” в Ракитово.

МИГ На 4 ноември се проведе общо събрание на Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград”. Разгледан е отчет за работата през 2013 г. и проекто-бюджет за 2014 г.

ХРАНЕНЕ 211 860 лева е прогнозната стойност на обществената поръчка за доставка на хранителни продукти, която преди дни обяви Община Ракитово. Продуктите са за целодневните детски градини, детската мечна кухня и Дневния център. Откритият конкурс е насрочен за 17 декември 2013 г., а срокът за доставки е една календарна година.

ПЪТ С публична покана Община Велинград търси изпълнител на работен проект за ремонт на четвъртокласния път Абланица - Магерово. Отсечката е с дължина 3.5 км., сумата за проектиране е 19 925 лева.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай