Велинград - online - Как се съхранява генетичният фонд в НАТУРА 2000 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как се съхранява генетичният фонд в НАТУРА 2000
Публикувано 2013-11-19 09:24:23 от Темпо

На 11 и 12 ноември във Велинград бяха проведени обучителни семинари по проект за съхраняване на генетичния фонд и възстановяване на приоритетни горски местообитания в зони от НАТУРА 2000 по програма LIFE+. Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) е отговорен бенефициент за изпълнението на тази дейност, а координатор на проекта е Горската семеконтролна станция - София (ГСС).

Семинарът беше открит от д-р инж. Любчо Тричков - директор “Проекти и международни дейности” и административен асистент по проекта и инж. Красимир Каменов - главен експерт в дирекция “Гори и лесовъдски дейности” и директор на проекта. Лектори на обучението бяха Петя Славчевска - старши експерт в ИАГ и Незабравка Вушкова - главен експерт в ГСС.
Участие в семинара взеха служители от Регионална дирекция по горите в Пазарджик и служители от териториалните поделения на Южноцентрално държавно горско предприятие от държавните горски стопанства “Алабак”, “Смилян”, “Ракитово”, “Батак” и държавно ловно стопанство “Чепино”.
Целта на обучението беше да се представят възможностите за кандидатстване и подаване на проектни предложения по програма LIFE+ и да се даде информация за извършените дейности по проекта за съхраняване на генетичния фонд. Успоредно с това бяха направени презентации за климатичните промени и влиянието им върху горскодървесната растителност, за европейската екологична мрежа НАТУРА 2000 и Горската семепроизводствена база.
Обучението на 12 ноември беше проведено в Професионална гимназия по горско стопанство във Велинград, пред ученици от 11 клас. Лектор беше д-р инж. Анна Петракиева, главен експерт в ИАГ, с презентация на тема “Горите - природно богатство”. Беше проведено практическо обучение на терен, където учениците се запознаха с характерните за района дървесни видове и с ролята на горите за съхраняване на генетичния фонд и опазване на биоразнообразието.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България