Велинград - online - Еко-проект с партньори от Турция 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Еко-проект с партньори от Турция
Публикувано 2013-11-19 09:30:22 от Темпо

С визита в съседна Турция СОУ “Васил Левски” започна работата по проект “Екологичното образование - стъпка към бъдещето на нашата планета”. Стартът бе даден в турския град Карабюк и близкия до него Сафранболу, който е в списъка на ЮНЕСКО за защитени градове заради своето огромно културно и историческо наследство. Домакините са били изключително гостоприемни, а съвместната работа ще бъде насочена към споделяне на добри практики за екологично образование в средния курс, еко-изложби на продукти от рециклирани и отпадни материали, участие в чествания, фестивали и състезания с екологична тематика.

Партньори по проекта от българска страна са Регионалният инспекторат по образованието, Регионалната инспекция по околната среда и водите, СОУ “Нешо Бончев” - Панагюрище и СОУ “Васил Левски” - Велинград. Начело на делегацията, посетила Турция, е била Валентина Кайтазова - началник на РИО - Пазарджик, а от Велинград са се включили директорът на училището Емил Моллов и преподавателката по английски език Мария Кутрянска, които са презентирали пред домакините и туристическия потенциал на Велинград като СПА столица на Балканите.
През март 2014 г. партньорите по проекта от Турция ще дойдат във Велинград, а през юни в Сафранболу ще им гостуват учители по природа и наука от СОУ “Васил Левски”. Проектът е двугодишен и е близък до екологичните теми, по които избраха да работят трите ученически компании в училището. В същата посока е и предстоящият конкурс за графити, за който вече е подготвено място до входа на училището, където участниците ще могат да проявят своята креативност и талант. С еко-насоченост е и проектът за изчистване на района около езерата на Клептуза, с който СОУ “В. Левски” в момента кандидатства за финансиране.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води