Велинград - online - Ден на отворените врати в съдa 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ден на отворените врати в съдa
Публикувано 2013-11-19 09:34:10 от Темпо

На 14 ноември Районен съд - Велинград посрещна учениците от X клас на СОУ “Васил Левски” в обявения ден на отворените врати. Това е част от стратегията на съдебната власт да запознае различни обществени групи с дейността на съдебната система. Студентите и учениците попадат в целевите групи, на които да се предостави достъп до сградата на съда и да се запознаят с неговите функции.

Ваня Тотолакова, районен съдия, запозна учениците с характерните особености на съдебната система като цяло и специфичните дейности на един районен съд като велинградския. Присъстващите разбраха, че съдебната власт е независима от изпълнителната и се състои от съд, прокуратура и следствие, подчинено на прокуратурата. Стана ясно, че в Районен съд - Велинград се разглеждат основно граждански и наказателни дела. Беше обяснено какви лица участват в един съдебен процес, кой е подсъдим, обвинител, защитник, ищец, ответник, вещи лица, свидетели, съдии-докладчици, съдебни заседатели.
Всички разбраха, че разпределянето на делата към съответните съдии става чрез специална компютърна програма, която осигурява равномерност и прозрачност. С такава автоматична деловодна система отпада възможността за манипулации и съмнително въздействие върху делата.
В края на срещата учениците разгледаха цялостно сградата на съда, видяха къде се намират всички административни служби и се запознаха с конкретните им функции.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води