Велинград - online - ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
Публикувано 2013-11-19 09:45:02 от Темпо

Уважаеми съграждани,
Уважаеми самодейци и общественици,
На 14 ноември се навършиха 120 г. от основаването на Народно читалище “Отец Паисий - 1893 г.” гр. Велинград. Повод за гордост и самочувствие на всички нас - жителите на Велинград.

На 14 ноември 1893 г. се свиква общо събрание, организирано от 53-ма души - бъдещи първи членове на читалището “Чепино” от почти всички села на Чепинското корито и се провежда учредително събрание. Приема се първият устав и се избира читалищно настоятелство. Началото е съвсем скромно - читалищното помещение е кафенето на Иван Малчев.
Искрено сме щастливи, че след 120 години НЧ “Отец Паисий - 1893 г.” продължава възрожденските ценности на образованост, духовно съзряване, културна и национална идентичност.
Още в зората на своето създаване НЧ “Отец Паисий - 1893 г.” развива многообразни дейности и е притегателен център на будните жители на Велинград, тогава село Лъджене.
Историята на нашето читалище е дълга и ползотворна. Дейностите, които развиваме сме наследили от нашите предци и учители. НЧ “Отец Паисий - 1893 г.” е храм на културата, пред който ние се прикланяме.
През настоящата 2013 г. мероприятията, провеждани в нашето читалище, са под знака на тази 120-годишнина. Можем да се похвалим с високи успехи в библиотечното дело, оркестър, театър, хор, школи и различните певчески групи.
Всичко това е благодарение на вас - жителите на града, които подкрепяте художествената самодейност и се радвате искрено на успехите на нашите самодейци. Затова искрено ви благодарим и ви призоваваме да не преставате да търсите духовността в живота си.
Благодарим на Община Велинград, училищата, детските градини и други неправителствени организации, които ни подкрепят в реализирането на дейностите ни. Вярно е, че времената са трудни. Но не е било по-лесно и на нашите предци преди 120 г. и вярваме, че с повече упорство, ние ще продължим тази българска традиция - читалищната дейност.
Поздравяваме ви със 120-та годишнина от основаването на НЧ “Отец Паисий - 1893 г.” - Велинград и желаем на всички ви здраве, благоденствие и много успехи в житейския ви път. Честит празник!
Читалищно настоятелство, Цветан Котев, председател на НЧ “Отец Паисий - 1893 г.”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай