Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.11.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 19.11.13
Публикувано 2013-11-19 09:47:40 от Темпо

ГАРА На 18 ноември бе даден старт на проект за преустройство и саниране на жп-гарата в Пазарджик, която обслужва пътуващите в цялата област. Европейски средства за наложителния ремонт са осигурени по Оперативна програма “Транспорт”.


КОНСТИТУЦИОННО Конституционният съд ще трябва да се произнесе повторно за статута на Делян Пеевски, избран от нашия избирателен район за депутат от листата на ДПС. КС образува дело по искането на президента Росен Плевнелиев за тълкуване дали е противоконституционно решението, с което Народното събрание отмени избора на Делян Пеевски за председател на Държавната агенция за национална сигурност. С предишно свое решение Конституционният съд потвърди статута на Д. Пеевски като народен представител, но сега висшите съдии ще трябва да се произнесат и по новия правен казус.

УЧИЛИЩА Министерският съвет даде статут на средищни на общо 796 училища в България. В списъка със средищните училища, които ще получават допълнителни средства за пътуващите ученици, са и седем на територията на община Велинград: школата в Абланица, Биркова, Грашево, Кръстава, Пашово, Света Петка и Сърница.

ГОРИВА На 15 ноември започна обявената от община Велинград обществена поръчка за доставка на твърди горива за нуждите на детските градини, кметствата и Дневния център “Надежда”. Поръчката е на стойност 117 260 лева, като част от парите са за широколистни и иглолистни дърва, а 60 000 лева са за пелети. От тази зима за първи път с пелети ще се отопляват детските градини, които бяха санирани по проекта за енергийна ефективност. Кандидатите за изпълнител на обществената поръчка са две велинградски фирми: “Топливо” и “Таушанови”. Комисията ще обяви решението си след месец.

РАБОТА До 22 ноември Бюрото по труда приема проектни предложения по националната програма “От социални помощи към заетост”. Одобрените проекти ще се финансират през 2014 г. Общинските и държавни администрации могат да кандидатстват за общественополезни дейности, а предприятията без държавно и общинско участие за подобряване условията на труд и работна среда.

БОРОВЕЦ Продължава серията обучения на служители от Общинска администрация - Велинград по проект за повишаване на административния капацитет. През изминалата и настоящата седмица обученията се провеждат в курорта Боровец.

ПРЕДПРИЕМАЧИ СОУ “Васил Левски” ще се включи в Седмицата за предприемачество и бизнес, която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Велинградското училище ще бъде домакин на тренинг-обучение по предприемачество, в което ще вземат участие и ученици от Националната стопанска гимназия - София, СОУ “Георги Бенковски” - Пазарджик, СОУ “Св. Кл. Охридски” - Ракитово и училище от Якоруда.

МУЗЕЙ На 20 ноември (сряда) в 11.30 часа в Историческия музей във Велинград ще бъде открита изложбата “1150 години от пристигането на Кирил и Методий в словашките земи”. Организатори са посолството на Република Словакия в България и нашият музей.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола