Велинград - online - “Приятели на песента” се върнаха на фестивалната сцена като победители 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

“Приятели на песента” се върнаха на фестивалната сцена като победители
Публикувано 2013-11-26 08:56:48 от Темпо

След едногодишно отсъствие певческият състав на Общинската организация на инвалидите “Зорница” отново се върна на фестивална сцена и си дойде от там като любимец на публиката, обкичен с всички първи отличия. Това стана на ХІ регионален фестивал на хората с увреждания, който се проведе на 15 и 16 ноември в Брацигово.

Фестивалът се вписа в есенния календар на историческия град като едно искрящо от дух и талант културно събитие. Десет общински организации на инвалидите от областта изпратиха за участие в надпяването своите състави. Местната организация и Община Брацигово се бяха погрижили двата дни на форума да останат незабравими за фестивалците. Съставите бяха настанени в най-добрите хотели и къщи за гости. Първия ден организаторите на фестивала - регионалното ръководство на СИБ - проведоха семинар с председателите на организациите, след което разгледаха новия, отлично обзаведен клуб на инвалидите в центъра на Брацигово и съседния до него Дневен център за хора с увреждания. През това време певците се зареждаха с родолюбие и красиви гледки по време на организираната за тях екскурзия в музеите и забележителните места на историческия град. Вечерта на общата среща с участниците беше зам.-кметът инж. Тодор Кръстев, който е и председател на НПО ”Авангард” - организация на дарители, обслужваща финансово нуждите - организационни, социални и културни на местната организация на инвалидите.
Надпяването стана втория ден и беше открито от патрона на събитието - кмета на община Брацигово Васил Гюлеметов. Предварителната разгласа, направена чрез общинския сайт и медиите, привлече не малко жители на града, които заедно с фестивалците напълниха 400-местния салон на Културния дом. И бяха най-благодарната публика, защото от сцената звучаха наистина прекрасни изпълнения. И тук се прояви ярко тенденцията нивото на фестивалните изяви на хората с увреждания с всяка измината година да става все по-високо.
А ето и класацията:
По решение на журито първото място бе присъдено на Велинград. Прекрасно пя нашата група “Приятели на песента” в състав Радка Данаилова, Асен Градански, Василка Мешкова, Величка Костова, Йорданка Кехайова и Мария Караджова с художествен ръководител и акордеонист Цанко Пашов.. Второто място за групово пеене зае Белово, за третото имаше две награди - на Черногорово и Брацигово. Силно и красиво беше и изпълнението на нашите приятели от Ракитово.
В категорията “Индивидуално изпълнение” първа награда взе велинградският дует Радка Данаилова и Асен Градански - любимци на публиката, а в категорията “Отлично представяне” бе отличена горещо аплодираната велинградчанка Величка Костова.
Зам.-кметът инж.Тодор Кръстев връчи на 10-те председатели на общинските организации грамоти и монетен медал за активно участие във фестивала и специално поздрави велинградската организация.
Фестивала закри председателят на Съюза на инвалидите за област Пазарджик Кирил Анов. Той благодари на домакините - Община Брацигово и кмета Васил Гюлеметов за чудесния прием, а на участниците - за прекрасния спектакъл.
Катя Славова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай