Велинград - online - Изтича гратисният период за регистрация на диви животни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изтича гратисният период за регистрация на диви животни
Публикувано 2013-11-26 08:58:50 от Темпо

Към момента в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пазарджик са записани 65 защитени животни и ловни трофеи, включени в Конвенцията за международна търговия със застрашени видове от дивата флора и фауна (CITES). Сред тях има папагали от видовете пъстра розела, малко скално жако и малък александър, ловен сокол, зелени игуани, йеменски хамелеон, маймуни, кралски и тигров питон, обикновена боа и бразилска дъгова боа. Регистрирани са и ловни трофеи от мечка, лъв, кожа от европейски вълк, дива котка и наметало от кожа на бабуин.

Регистрацията е задължителна по Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и цели предотвратяване на незаконен трафик и контрабанда на екзотични видове, повечето от които са изчезващи от природата. РИОСВ издава на собствениците на защитени видове индивидуални регистрационни карти, които съпровождат екземплярите при продажба, даряване и издаване на разрешително по CITES за износ, само при изяснен произход на екземплярите.
От 1-ви март 2013 г. РИОСВ извършва регистрация и на диви животни, отглеждани извън зоологически градини, центрове за отглеждане и размножаване на защитени видове, спасителни центрове и бази за интензивно стопанисване на дивеч. Собствениците им са задължени да ги регистрират в 14-дневен срок от придобиването им. След изтичане на гратисния период - 31.12. 2013 г., гражданите, които не са регистрирали животните си, подлежат на санкция по Закона за защита на животните.
На регистрация не подлежат домашни животни, селскостопански животни и добитък, селектирани за опитни цели и други потребности, селектирани декоративни и/или екзотични животни, например порчета, морски свинчета, хамстери, зайци, плъхове, мишки и т.н., селектирани и/или екзотични декоративни риби и пойни птици.
До момента РИОСВ-Пазарджик е издала 12 регистрационни карти на диви животни, отглеждани в домашни условия. Два мъжки елена-лопатара и една сърна се отглеждат в частен дом в Пещера. Другите 9 регистрации са на мъжки и женски екземпляри от видовете царевичен смок, азиатски тънкоопашат смок, пакистанска випера, червена пакистанска пепелянка, копиеглава змия, тропическа гърмяща змия, зелена гърмяща змия и индийска пясъчна боа. Собственикът им ги отглежда в частен дом в Пазарджик.
РИОСВ - Пазарджик

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай