Велинград - online - Иновационен лагер в седмицата на предприемачеството 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Иновационен лагер в седмицата на предприемачеството
Публикувано 2013-11-26 09:05:27 от Темпо

За шеста поредна година Велинград се включва в световната седмица на предприемачеството (18-24 ноември) като инициатива по програмата на “Джуниър Ачийвмънт” за стимулиране на младите хора в търсене на нови, нестандартни идеи и проява на предприемачески дух за развитие на техния потенциал. СПА и балнеокомплекс “Акватоник” стана домакин на иновационен лагер, в който взеха участие ученици от две велинградски училища - СОУ “Св.св. Кирил и Методий” с ръководител Виолета Цикалова и ПГИТ “Алеко Константинов” с ръководител Ели Гергова, както и гостуващите партньори от СОУ “Св. Климент Охридски” - Пещера.

Иновационният лагер протече под формата на състезание, в което се включиха 4 смесени отбора с по 6 участници, съставени от представители и на трите училища. Тяхната задача беше формулирана като казус при спазване на определени условия. Отборите трябваше да обсъдят и представят решение за свой продукт или услуга с поне 50% български произход. Те можеха да ползват информация и материали от интернет, както и напътствия от консултанти-специалисти. Тяхната работа беше оценявана от компетентно жури в състав: Даниела Салкина - зам.-кмет, Антоанета Белухова - директор на ОП ТИЦ, Сашка Целева - адвокат, Детелин Димов - управител на “Райфайзенбанк”- офис Велинград и Христина Узунова - управител на Счетоводна къща “Салдо”.
На първо място беше класиран отборът, който предложи добив на злато и използване на скъпоценния метал за производство на артикули, свързани с историята на България. Второ място зае тимът с решението за услуга, предлагаща условия за екстремни спортове. Третият отбор предложи производство на пробиотик с екстрат от рози, а останалият на четвърто място екип участва в състезанието с предложение за напитка, съдържаща екстрат от рози. Всички участници бяха наградени с различни предмети си и получиха слушалки за компютър, флашки, карти с памет за телефон и безжични мишки за РС.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води