Велинград - online - Финансовите ресурси ще зависят от активността на всеки град 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Финансовите ресурси ще зависят от активността на всеки град
Публикувано 2013-11-26 09:22:12 от Темпо

На 13 ноември Велинград бе домакин на тринадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г. Форумът бе открит от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, присъства и зам.-областният управител на Пазарджик Диана Варникова.

Във Велинград министър Терзиева отчете, че по оперативната програма са сключени 1085 договора с обща стойност на договорените средства в размер на 3.101 млрд. лева, което представлява 99% от бюджета на програмата. Разплатени са средства в размер на 1.734 млрд. лева, което е 56% от размера на договорените средства. За да има краен положителен резултат, следва да се разплатят още над 1.300 млрд. лева, каза Д. Терзиева. Сериозно предизвикателство пред Министерството на регионалното развитие и управляващия орган ще бъде застъпването на двата програмни периода и управлението на две оперативни програми през 2014-2015 г. Позицията на МРРБ е броят на градовете да бъде запазен на 67 в ОП “Региони в растеж”, като моделът за финансово разпределение предвижда възможност в средата на програмния период (2018 г.) актуализация и преразпределение на финансовия ресурс към по-активните градове. По този начин от активността на всеки град ще зависи дали ще се възползва от този допълнителен ресурс. Министър Терзиева се ангажира методиката да бъде утвърдена след съгласуване с Националното сдружение на общините.
На брифинг за медиите Десислава Терзиева заяви, че по ОП “Регионално развитие” няма да загубим нито лев през 2013 г., а през 2014 г. по програмата се прогнозира да бъдат разплатени близо един милиард лева.
Журналистите, участващи във форума, посетиха детска градина “Слънчице” и училище “Христо Ботев” във Велинград. Сградите на двете общински учебни заведения наскоро бяха основно санирани по проект за енергийна ефективност, финансиран от ОП “Регионално развитие”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай