Велинград - online - Нов председател на читалището в Чепино 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов председател на читалището в Чепино
Публикувано 2013-11-26 09:24:17 от Темпо

Мария Чорбаджиева бе избрана с тайно гласуване за председател на настоятелството на ОНЧ “Св.св. Кирил и Методий-1905” - Велинград. Учителката по български език и литература в СОУ “Васил Левски” пое поста от Георги Василев след негови три мандата в управлението на културната институция в кв. Чепино. Това се случи на отчетно-изборното събрание, което се проведе на 22 ноември 2013 г. в зала “Знаме на мира”. От 134 членове на читалището участие в работата на събранието взеха 94 души ( в началото имаше регистрация на 87 членове, което осигури нужния кворум за провеждането му).

В дневния ред на събранието с водещ Атанас Фурнаджиев бяха включени 6 точки, отнасящи се до отчет за дейността на читалището в периода от май 2010 до ноември 2013 г., отчет на Проверителната комисия за воденето на документацията и движението на приходите и разходите, проект на бюджета за 2014 г., както и избор на настоятелство, на Проверителна комисия и на председател на читалищното настоятелство.
В отчетния доклад на председателя Георги Василев бяха припомнени всички добри резултати от дейността на ансамбъла за народни песни и танци “Чепино” и участието му в различни културни прояви, чествания, празници и фолклорни фестивали, донесли множество награди и признания за всички - певци, танцьори, музиканти и техните ръководители Боян Байраков, Ели Саздова и Аделина Пещерска. Запазването на традициите и представянето пред публика на родния фолклор е общо дело на ръководството и самодейците. Като се започне от танцовия състав и музикантите и се премине през мъжката и дамската певческа група, за да се стигне до бъдещето в лицето на детския състав “Чепинче”.
Въпреки оскъдните средства настоятелството е намирало начини да финансира многобройните дейности и да покрие всички разходи. При приемането на новия бюджет бе решено да се повиши еднократната годишна такса за членски внос и тя стана 2 лв за пенсионери и 4 лв за работещи.
Общото събрание реши да бъде увеличен броят на неговите членове от 7 на 9 и след явно гласуване беше избран новият състав на настоятелството, в който влизат Атанас Фурнаджиев, Васил Ангелов, Георги Василев, Иван Пещерски (секретар на читалището), Йордан Кишев, Мария Чорбаджиева, Незабравка Янакова, Ели Саздова и Донка Джарова.
За председател на Проверителната комисия бе избрана Лилка Илиева, а за председател на читалището бяха предложени две кандидатури - на Георги Василев и на Мария Чорбаджиева. Постъпи предложение за таен вот и то беше прието. 94 членове на читалището участваха в избора и резултатите показаха, че 71 от тях са предпочели Мария Чорбаджиева, 22 са гласували за Георги Василев, а 1 бюлетина бе определена като невалидна.
Новият председател на читалищното настоятелството в Чепино благодари за оказаното й доверие, а бившият вече председател Георги Василев поздрави с избора Мария Чорбаджиева, като й пожела успех и изрази своята готовност да бъде нейната дясна ръка и да й помага в отговорната читалищна дейност.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води