Велинград - online - БЧК - Велинград отчете 2013 г. 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

БЧК - Велинград отчете 2013 г.
Публикувано 2013-12-03 08:43:44 от Темпо

Общинската организация на Българския червен кръст (БЧК) във Велинград проведе на 27 ноември 2013 г. в залата на Туристическия информационен център (ТИЦ) своето отчетно събрание за дейността през 2013 г. Като гости присъстваха представители на БЧК - Пазарджик в лицето на д-р Елена Петрова, председател на областната организация, инж. Живко Дишков - директор и специалистът Мария Ватева.

Председателят на БЧК - Велинград инж. Борис Кърпачев запозна присъстващите с дневния ред и прочете отчетния доклад. От него стана ясно, че в годината, когато БЧК отбелязва 135 години от създаването си, велинградските червенокръстци са насочили своите усилия към подпомагане на нуждаещи се и уязвими хора. Раздаден е първият транш от хранителни помощи на над 3600 души, през декември предстои и вторият транш. 3 семейства са били подпомогнати с предоставянето на храни и дрехи, а съвместно с учениците от ПГГС “Христо Ботев” са събрани дрехи и са предадени на нуждаещи се деца от ПУ “Драган Манчов”. Под ръководството на Велко Боянов са били обучени 12 водни спасители. По настояване на представители от ромските махали са били осигурени лектори за изнасяне на беседи по въпросите за предпазване от нежелана бременност. Бяха посочени проблеми със събиране и отчитане на членския внос, както и с дейността по привличането на нови членове, доброволци и създаване на нови дружества в населени места от общината. Търсенето и намирането на дарители за различните инициативи също се оказва проблем в условията на сегашната криза.
В тази връзка инж. Дишков обясни как може да се включат училищата към националната инициатива “Топъл обяд” за подсигуряване на безплатна храна на крайно нуждаещи се деца от социално слаби семейства. Предоставяната сума от 3500 лв не е много голяма, но все пак за определен период от време през зимните месеци може да се осигури храна. За търсенето на дарители може да се ползва опитът от други градове, който показва, че поставянето на каси за събиране на средства в магазините на някои големи търговски вериги дава добри резултати.
В плана си за 2014 г. БЧК - Велинград залага на ввклчването си в младежки програми за борбата срещу употребата на алкохол, цигари и наркотични вещества, подпомагане на нуждаещи се хора и курсовете за подготовка на водни спасители.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай