Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.12.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 03.12.13
Публикувано 2013-12-03 09:02:56 от Темпо

ВЪРНАТИ Общинският съвет разгледа две решения, върнати като незаконосъобразни от областния управител. Въпреки санкцията на Областната управа съветниците потвърдиха решението, с което преобразуват от публична в частна общинска собственост имот с отреждане “за озеленяване” в село Всемирци. Оспорено бе и решение за откриване на процедура за продажба на поземлени имоти в местностите “Анезица”, “Благовото” и “Реповица”, което бе прегласувано след изменения.


ОТЧЕТИ Управителят и контрольорът на общинската болница представиха отчети за третото тримесечие, но те не бяха разгледани и гласувани. Съветниците отложиха точките, тъй като д-р А. Ташев и Ил. Димова не присъстваха на сесията. Според отчета на контрольора задълженията на болницата за тримесечието нарастват със 73 389 лева и са общо 1 351 452 лева. За “ВКТВ” бяха приети отчетите на управителя Б. Голомехов и контрольора К. Накова, които сочат, че през третото тримесечие на годината дружеството успява да компенсира натрупаната загуба и отчита положителен финансов резултат. При гласуването част от съветниците се въздържаха.

КАПИТАЛОВИ Приети бяха поредните промени в Програмата за капиталови разходи за 2013 г. Една от тях е, че от собствени приходи общината ще трябва да разплати 33 600 лева за проектирането на реконструкцията на ВиК мрежата на улиците “Ал. Стамболийски” и “Юндола”.

СЪСОБСТВЕНОСТ Общинският съвет даде съгласие за ликвидиране на съсобственост чрез продажба на общински имот с площ 1301 кв.м. на “Беев Груп” ООД. Имотът на входа на Велинград е отреден за бензиностанция и газстанция, търговия и услуги. Дружеството ще трябва да заплати на общината цената от 35 130 лева, определена от лицензиран оценител.

ТРАФОПОСТ “ЕВН-България” получи отстъпено право на строеж за трафопост в Драгиново. За площ от 64 кв.м. енергийното дружество ще плати 36 лева.

ВОДИ Удовлетворена бе молбата на “Голден Груп” ООД за изменение на разрешителното за минерална вода за цветните оранжерии на фирмата, като периодът на водовземането се намали от 151 на 75 календарни дни. Съветниците одобриха пазарни оценки за прокарване на водопроводи: за водопровод с дължина 153 метра “Роботика” ООД ще плати 542 лева, за водопровод с дължина 100 метра ДП “Български спортен тотализатор” дължи 350 лева, за 3-метров водопровод “Аква Вива СПА” ООД ще плати 10 лева, а за водопровод с дължина 4320 м “Балнеа Ризортс” АД ще внесе в общинския бюджет 1464 лева. Съгласие за водопренос по общински водопровод от Сондаж “Власа” получи “Розетлив-92” ООД за къща за гости.

КМЕТОВЕ За първи път в практиката на местния парламент кметовете на кметства и кметските наместници представиха отчети за извършената работа от ноември 2012 до ноември 2013 г. Най-много дейност отчита кметът на Сърница Мустафа Аликанов.

“ДЕЛЕКТРА” При поредното си гласуване по темата Общинският съвет промени предишното си решение и даде съгласие за сключване на договор между “ВКТВ” и софийската фирма “Делектра” ЕООД. Общинското дружество ще получи около 11 000 лева годишно за водоподаване по общинския водопровод за питейна вода “Дюкера”, като “Делектра” ще ползва водата за работата на МВЕЦ “Дюкера”, “Пещерата” и “Мътница”. Условието е, че водата няма да бъде замърсявана от МВЕЦ-овете. Срокът на договора е до 20 януари 2021 година.

УЗАКОНЯВАНЕ В качеството си на съсед Общинският съвет дадоха съгласие за узаконяване на две селскостопански сгради в местността “Бучемиша”. Имотите, в които са построени сградите, са закупени през 2000 г. от Кънчо и Венко Бозеви.

ДЕКЛАРАЦИЯ В началото на сесията София Ключкова прочете декларация, посветена на състоянието и проблемите на зелената система в община Велинград. Тя подчерта, че зеленото богатство се унищожава системно и призова съветниците да запазят зелените площи. Г-жа Ключкова остро критикува проектите за поставяне на 32 павилиони върху тротоари и зелени площи и за продажбата на имот на паркинг “Клептуза”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води