Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.12.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 03.12.13
Публикувано 2013-12-03 09:05:54 от Темпо

ГАЗОПРОВОД На 29 ноември 2013 г. в Държавен вестник бе обнародвана заповед на областния управител, с която се одобрява трасето на главния разпределителен газопровод извън урбанизираната територия за газоснабдяване на Велинград. Трасето преминава през землищата на Ветрен дол, Паталеница, Дорково и Велинград. Заповедта може да бъде обжалвана в 30-дневен срок от публикуването пред Административния съд в Пазарджик.


ХРАНИ От 2 декември започва раздаването на втория транш хранителни продукти за социално слаби хора. Храните ще се раздават в пунктовете, организирани от БЧК и общината по списъци, утвърдени от “Социално подпомагане”. Нуждаещите се ще получат ориз, захар, олио, фасул, леща, мед, вафли и картофено пюре, предоставени по линия на Европейския съюз. Раздаването на втория транш ще продължи до 15 януари 2014 г.

ДАНЪК За изминалите 11 месеца на 2013 г. постъпленията от туристически данък в Община Велинград са в размер на 385 964 лева. Отново наред с коректните платци има хотели, къщи за гости и частни квартири, които не са внесли нито лев туристически данък. Събраната до момента сума надхвърля планираната за годината.

ПЛАН Министерството на регионалното развитие взе решение да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда по новия регионален генерален план за водоснабдяване и канализация, засягащ територията на “ВКТВ” - Ракитово. Според решението на МРРБ от 15 ноември 2013 г. планираните дейности няма да окажат значително въздействие върху околната среда и здравето на хората. Планът обхваща период до 2038 г.

КРУШАТА Готов е проектът за ПУП на уличната регулация в Крушата. Жителите на населеното място могат да се запознаят с проекта в кметството в Сърница. Срокът за обжалване е 1 месец от датата на обнародване 29 ноември 2013 г.

ПРАЗНИК С традиционния рибен курбан за здраве Никулден ще бъде отбелязан на параклиса “Свети Никола” в местността Никульова църква край Велинград. На 6 декември за деня на Свети Никола в параклиса ще има и празнично богослужение.

ИЗЛОЖБА Художествената галерия отново кани велинградските художници за обща изложба в навечерието на Коледните празници. Откриването на изложбата ще бъде на 4 декември в Къщата на Цвета.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай