Велинград - online - “Караоке” трупа награди на фестивални сцени 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Караоке” трупа награди на фестивални сцени
Публикувано 2013-12-10 09:25:30 от Темпо

Децата от вокална група “Караоке” продължават със своите високи успехи. През октомври с помощта на фондация ”Устойчиво развитие за България”, Руския културно-информационен център и посолството на Русия в България се проведе фестивал на руската песен , на който децата се представиха отлично. Паралелно се проведе и фестивал на патриотичната песен “Сребърни чучулиги”. Първо място и лауреат от първия фестивал е Сонай Юсеин с песента “Берези”.
Второто място е за квартета към вокалната група в състав Сонай Юсеин, Наташа Златева, Иванка Средкова и Диана Чолакова. На 7 декември Сонай участва в гала концерта в Руския културно-информационен център в София.
Наградата на децата бе 7 дневна творческа лагер-школа в комплекс “Камчия”. Наред с перфектните условия за отдих в лукс категория, те имаха възможност да бъдат обучавани във вокално пеене от известни руски педагози и преподаватели. Всяка вечер изнасяха концерти пред многобройна публика в Санаторно-оздравителен комплекс “Радуга”, където се обучават 3000 деца по социални програми от Москва.
В рамките на творческата почивка се проведе и фестивалът “Славянский мир” с организатор Наталия Барабансчикова - водеща от Московското радио. И тук отново триото Диана Чолакова, Иванка Средкова и Наташа Златева се класираха втори в раздела за естрадна и патриотична песен. За своето представяне получиха диплом, книги и дискове. Много ценни за нас бяха приятелствата с децата от интерната в град Одеса - изключително силен и професионално подготвен хор, както и със уникалните изпълнители от Грузия. Спомен остави и прекрасното приятелство с жените от народен хор от Молдова от град Твърдица (бесарабски българи), които ни очароваха с изпълненията на фолклорни български песни на чист български език.
Явяването на международни фестивали за нас е предизвикателство, с което можем да сверим часовниците си и да преценим какво е нивото на обучението ни. Следва 10-тият международен фестивал на изкуствата “Утринна звезда” в Банско от 27 до 30 ноември. В продължение на 5 дни публиката се наслаждаваше на изпълненията на класически балет, бели денс, спортни, латино-американски и характерни танци; театрално изкуство, инструментална музика и вокални изпълнения. В раздел музика участие взе вокална група “Караоке”с ръководител Юлиана Ковачева при ОНЧ ”Отец Паисий-1893” Велинград.
В тази връзка искам да благодаря на всички родители за всеотдайността и на техническия си сътрудник Лилия Топорчева за това, че направиха организацията и представянето на фестивалната сцена без проблеми и успешна. Жури с председател Росица Григорова присъди дипломи за отлично представяне на индивидуалните изпълнители и Сонай Юсеин. Отново злато за златните ми момичета Ани Ушева и Ива Станчева за дуетното им изпълнение в категория до 12 години. Сребърна изключително красива купа спечели и цялата група “Караоке-джуниър”. Кристин Костова, Кристина Попова, Александра Ачева, Лилия Радойчева, Теодора Райнова, София Юсева, Мария Лекова, Ани Ушева и Ива Станчева - това са талантливите деца от малката група в категория да 12 години.
Талантите от ВГ “Караоке” не спират да прославят Велинград, а международният фестивал “Утринна звезда” е поредното доказателство за неуморния труд, който полагат и огромното им желание да изявяват вокалната си дарба!
Юлиана Ковачева, ръководител на ВГ “Караоке”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води