Велинград - online - Кметът и съветът на Ракитово се отчетоха за втората година от мандата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кметът и съветът на Ракитово се отчетоха за втората година от мандата
Публикувано 2013-12-10 09:41:01 от Темпо

Кметът на община Ракитово Любомир Петков и председателят на Общинския съвет Валентин Хаджимосков направиха детайлни отчети за втората година от управленския мандат. В отчета си г-н Петков благодари на местния парламент за добрата съвместна дейност, а от своя страна г-н Хаджимосков изказва благодарност към всички партии в Общинския съвет за екипната и професионална рабона.

Отчетът на ракитовския кмет е в 13 точки, които обхващат всички сфери на общинската дейност: финансова, социална, образование, работа по проекти, туризъм, спорт, култура и т.н. Любомир Петков изтъква, че с получения трансфер о 1 милион лева от държавата в края на 2012 г. и 3 718 923 лева от Държавен фонд “Земеделие” за плащания по водопровода Тупаров чарк общината е успяла да покрие голям процент от просрочените през предишния мандат задължения. Община Ракитово обслужва в срок кредитите, взети по различни проекти в изпълнение от държавния фонд ФЛАГ. В края на 2013 г. просрочените задължения на общината са стопени до 341 948 лева, като поименно е посочено разпределението на сумите. Кметът отчита дълъг списък с приключени през годината проекти, най-значимите от които са санирането на сградите на две детски градини в Ракитово и Дорково и на Климатичната гимназия и изграждането на Плиоценския парк и новия информационен център на крепостта Цепина край Дорково. За периода общината е ремонтирала своя пътна мрежа със сумата от 120 661 лева, а в момента е започнала и върви работата по ремонта на пътя Дорково - Дъното. В рамките на годината общината е оказала сериозна помощ на множество спортни и културни дейности.
Председателят на Общинския съвет Валентин Хаджимосков отчита, че в периода от 1 декември 2012 до 31 ноември 2013 г. съветниците са провели 15 заседания, на които са гласували 174 решения. Показателен е фактът, че само едно от тези решения е върнато за прегласуване и то заради фактическа грешка. В местния парламент са постъпили 169 предложения и всички те са разгледани. Съветниците са допълнили и изменили 10 наредби, програми и стратегии. Направени са 16 актуализации на бюджета, а в края на 2013 година община Ракитово вече е готова не само с проекто-бюджета за 2014 г., но и с бюджетна прогноза за периода 2015-2016 година и план за поемане на нов дълг в същия времеви хоризонт.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води