Велинград - online - Коледният дух дойде с благотворителни балове 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Коледният дух дойде с благотворителни балове
Публикувано 2013-12-10 09:43:52 от Темпо

Благотворителността е част от духа на Коледа - това потвърдиха баловете, организирани от местните клубове на Лайънс и Ротари през изминалата седмица.
На 30 ноември Лайънс клуб - Велинград събра своите членове и съмишленици на Коледен благотворителен бал в ресторанта на хотел “Здравец”. По цял свят основна кауза на Лайънс движението е да помага на хора със зрителни проблеми.
Председателката на клуба Соня Чавдарова разказа как през изминалата година продължи с успех инициативата за безплатни очни прегледи на децата от детските градини, която обхвана малчуганите във Велинград, Драгиново и Света Петка, а през 2014 г. прегледи ще има и за децата в Сърница. Със средствата, събрани от благотворителния бал, търг и томбола дамите от Лайънс клуб - Велинград ще протегнат приятелска ръка на незрящото, но изключително талантливо момиче от нашия град Верка Костандовска. В момента тя учи в столичното училище “Луи Брайл”, изявява се на театралната сцена, печели турнири по шахмат и рисуване. Каузата бе подкрепена от многото гости на вечерта, сред които бе кметът на община Ракитово Любомир Петков. Голяма заслуга за хубавата вечер се пада на триото “Великолепните гласове”, чийто изпълнения превърнаха бала в истинска музикална прелюдия за Коледа.
Вечерта на 7 декември, по традиция в ресторанта на парк хотел “Олимп”, се състоя Коледният бал на Ротари клуб - Велинград. От години в навечерието на празника ротарианците събират средства за талантливи деца от общините Велинград и Ракитово, постигнали значими успехи в науката, изкуството и спорта. Д-р Илза Попова отправи благодарност към всички, подкрепящи тази благородна мисия и призова, че никой няма право да казва на младите българи да ходят в чужбина, щом не им харесва в България - напротив, трябва да помогнем на децата да учат в чужбина, но да се връщат в родината. Наред с многото велинградчани балът бе уважен с присъствие от гости от Ротари клуб - Хасково и Пазарджик. Сред хората, които не присъстваха, но направиха дарение за децата с таланти, бяха кметът на община Велинград Иван Лебанов и председателят на Общинския съвет Дияна Кехайова. Празничната програма на Коледния бал бе открита в красивия ритъм на виенски валс от танцьорите на “Импулс”, продължи с топлия глас на “звънчето” Христина Влахова и с танците на формация “Елика”. Не само заслужени аплодисменти, а и средства за каузата събра изпълнението на “Многая лета” от велинградчанина Яким Илиев, чийто мощен глас е звучал на много международни сцени.
Наред със средствата от бала, които ще бъдат дарени през февруари 2014 година, в навечерието на Коледа Ротари клуб - Велинград ще зарадва с подаръци и 85 деца, с които работи местният отдел за закрила на децата. А една от двете огромни торти, дарени за бала от Атанас Бирников, също ще бъде за деца, които се нуждаят от повече топлина и доброта не само преди Коледа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води