Велинград - online - “Стройком в ликвидация” продава имоти за жълти стотинки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Стройком в ликвидация” продава имоти за жълти стотинки
Публикувано 2013-12-10 09:47:38 от Темпо

В края на настоящата седмица в Пловдив ще се проведе поредният трети търг за продажба на имотите на общинското дружество “Стройком в ликвидация”, организиран от синдика Стела Жекова. Този път началните цени на останалите досега непродадени сгради, оранжерии и парцели бележат драстичен спад и се очаква, че сега вече ще се намерят купувачи.

Цената на административната сграда на фирмата на улица “Борислав”, близо до центъра на Велинград, пада от първоначалните 501 280 лева на 100 800 лева. В момента в сградата са офисите на важни държавни институции с много клиенти като НОИ и Закрила на детето, за чието преместване общината още не е осигурила варианти.
Близо 10 пъти пада цената на оранжериите на улица “Евлоги Георгиев” с обща площ от 4512 кв.м. На първия търг те бяха предложени за 1 200 000 лева плюс направените подобрения за 800 000 лева, а сега се продават за 131 000 лева. Понастоящем оранжериите са отдадени от общината под наем на “Голден Груп” ООД.
Значително по-ниска е и цената на имот от 15 771 кв.м. на “Стройком в ликвидация” в местността “Сивек”. През септември той се продаваше за 200 000 лева, а сега началната му стойност е 35 500 лева. От 10 880 на 4500 лева пада цената на имот с бензиностанция и автоколонки в индустриалната зона на Велинград.
Евентуалната продажба на имотите трудно ще покрие големите дългове на общинската фирма, чиито бивши служители и работници продължават от години да чакат дължимите им заплати.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води