Велинград - online - Туристите-ветерани изпратиха годината с 3 юбилея 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Туристите-ветерани изпратиха годината с 3 юбилея
Публикувано 2013-12-17 08:58:59 от Темпо

По традиция в навечерието на Коледните празници туристите ветерани от клуб “Острец” правят отчет за участията си в проведените мероприятия и състезания през отиващата си 2013 година.

2013 е юбилейна за туристите ветерани, защото преди 20 години на 5 ноември 1993 г. 31 туристи основаха Клуба на ветераните в туристическото движение. С чувство на заслужена гордост туристите ветерани се гордеят с факта, че въпреки трудните времена на прехода, те успяха да запазят своята безкрайна любов, уважение и преклонение пред красотите на нашата природа и да правят и невъзможното да я опазват чиста и гостоприемна.
През тези години велинградските туристи ветерани участваха в походи в Родопите, Рила, Пирин, Стара планина. Установиха контакти със сродни клубове от Ямбол, Разлог, Пловдив, Стара Загора и София. Провеждаха редовно вечери, посветени на Алеко Константинов и Иван Вазов, гостуваха и посрещаха гости туристи от цялата страна. Защитили правото да са носители на значката “Турист ветеран” са 47 души, отличниците на БТС са 9, а носители на медал “Алеко” двама - Любка и Борис Зинкови. Броят на грамотите и наградите е голям.
Членовете на КТВ “Острец” сега са 57 души. За изминалата година те са участвали във 2 многодневни похода, 33 излета и 5 екскурзии и авто-похода с цел посещения на 100-те национални туристически обекта. В организираните 11 срещи, празници и тържества са участвали 325 души, а 27 туристи ветерани са участвали и в 4 бригади “Да почистим България за един ден” и в почистването на всички туристически пътеки и обекти в района на Велинград.
Празничната Коледна и Новогодишна вечер туристите ветерани посвещават на 3 юбилея: 20 години КТВ “Острец”,10 години Спортен клуб “Здраве и дълголетие” и 50 години откакто семейство Любка и Борис Зинкови са членове на Българския туристически съюз.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай