Велинград - online - 30 години тук тъгата оставяме и проблеми забравяме 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

30 години тук тъгата оставяме и проблеми забравяме
Публикувано 2013-12-17 09:04:31 от Темпо

На 9 декември в голямата зала на община Велинград се проведе празник, посветен на 30-годишния юбилей на Клуба на пенсионерите в кв. Каменица. В този клуб са работили и творили стотици пенсионери с различни професии и възгледи, но какво ги е сближавало и обединявало? Че под един покрив, в едно голямо семейство са намирали своята реализация в името на хората от третата възраст.

Тридесет години в живота ни светли,
тридесет свещици ще грейнат сега,
тридесет години даваш надежда,
тук забравяме грижи и тъга.
Тридесет години тук тъгата оставяме,
своите болежки, проблеми забравяме,
пеем, играем и се веселим
и юбилея ти днес честитим!
През всички тези години клубът ни е бил най-голямата социална и доброволна организация. За всички нас е втори дом, където намираме уют, топлина, приятелство, културни срещи, песни и музика. Тук на чаша кафе или чай срещаме сродни души, с които споделяме проблемите си.
Клубът е учреден на 15 август 1983 г. в читалището в кв. Каменица от група мъже. На това учредително събрание се избира и първото ръководство с председател Стойо Бояджиев, който заедно с целия УС полагат основите на клуба. Трасират пътя му и само след една година на отчетно събрание за председател е избран Стойо Игнатов. През първите 3 години членуват само мъже, но през 1986 г. жените от женското дружество в Каменица стават членове на клуба. Членската маса нараства над 500. Младите пенсионери вливат свежест в цялостната работа на клуба. От тук започва голямата културно-просветна дейност. Към клуба се създава и секция “Жени” със свое ръководство, учредява се певчески състав от 21 жени под ръководството на изтъкнатия музикален ръководител Илия Керин-Кардаша. Развива се бурна дейност: срещи, екскурзии, излети и др.
На бригадни начала и с помощта на общината и спонсори се сдобиваме с прекрасен слънчев клуб, но за кратко. С промяната на 10 ноември 1989 г. идва и реституцията, която връща клубът на бившите собственици. Сед 6 месеца по най-тържествен начин е осветен новият клуб, готов след 230 трудови дни, положени от наши членове, които остават в паметна записка.
Редуват се години на изяви, клубът се утвърждава като културен център, в който членската маса непрекъснато се увеличава. Редуват се и избраните ръководства с различни председатели, които са движеща сила и оставят светла диря за поколенията. Стойо Игнатов председателства 7 години и предава щафетата на Борис Линчев, а през 1996 г. е избрана Мария Къдреева, която е избирана 15 години до днес.
В този по-нов етап традициите се доразвиват, надграждат се с нови нюанси, за да бъдем в крак с новото време. Все в името на членовете на дневен ред е поставено всичко, което ни интересува и вълнува: празници, тържества в чест на бележити дати и изтъкнати личности, събития, книги, филми. Не са подминавани и религиозните празници. Контактували сме с над 40 сродни клуба от страната. Срещите ни са символ на голямо приятелство и дружба. А прекрасните ни излети сред красивата природа ни зареждат с енергия. В клуба има учредени 3 секции, които развиват и самостоятелна дейност.
Голямата празничност и настроение на всички наши срещи дължим на певческия ни състав, който 26 години ни весели всеотдайно и превръща празниците във вълшебна приказка. Дължим голяма благодарност към тримата музикални ръководители: Илия Керин и Владимир Николов посмъртно и към настоящия Никола Чолаков.
Отправям голяма благодарност към всички ръководства и големия актив - стожерите на дейността през тези 30 години. Благодаря и на стотиците наши членове, които ни подкрепяха, та клубът се утвърди като най-голямото културно средище. Благодарение на всички оставяме прекрасно наследство - картина, отразяваща голямата ни дейност през 30-те юбилейни години, нарисувана от всички нас.
Мария Къдреева, председател на клуба

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води