Велинград - online - ВАС окончателно отхвърли жалба срещу читалище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВАС окончателно отхвърли жалба срещу читалище
Публикувано 2013-12-17 09:44:47 от Темпо

Върховният административен съд произнесе окончателно решение по делото, образувано по частна жалба на Георги Паризов срещу Настоятелството на Народно читалище “Отец Паисий-1893” - Велинград.

Спорът, за който в. “Темпо” нееднократно писа, е заради поискан от жалбоподателя през декември 2012 г. достъп до обществена информация - справка за получените от служителите на читалището възнаграждения, копие от всички сключени договори между читалището и физически и юридически лица, списък на всички членове на читалището, платили членски внос за 2012 и 2013 г. С писмо от 22 януари 2013 г. председателят на читалищното настоятелство Цветан Котев е уведомил Георги Паризов, че част от търсената информация е предоставена и го е поканил да получи исканата справка в читалището. Това писмо също е оспорено от жалбоподателя по съдебен ред, но Административният съд е приел, че то не съдържа отказ за предоставяне на достъп до обществена информация и е прекратил образуваното по жалбата съдебно производство.
В решението на ВАС се посочва, че в отговора до Г. Паризов от читалището са посочили размера на субсидията за 2012 г., но според Закона за читалищата не са задължени да предоставят информация по другите искания. Въпреки това заявителят е поканен на място в читалището за допълнително осведомяване. Според съда писмото на председателя на читалището “не поражда права и задължения и не накърнява права и законни интереси на граждани или организации”, не е административен акт и поради това не подлежи на съдебен контрол. Освен това не са засегнати интереси на жалбоподателя и той няма правен интерес да обжалва.
С определение от 4 декември 2013 г., което не подлежи на повече обжалвания, ВАС потвърждава предишното решение на Административен съд - Пазарджик за прекратяване на делото поради недопустимост на жалбата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай