Велинград - online - Пореден погром на лампи в парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Пореден погром на лампи в парковете
Публикувано 2013-12-17 09:51:05 от Темпо

9 осветителни тела в парка на Сярна баня и 11 в парка до “Рич” бяха потрошени през нощта на 9 срещу 10 декември. Скъпоструващите лампи са напълно унищожени - неизвестно от кого и защо. Вместо предколедно да се радваме на светлина и красота, по алеите стърчат електрически стълбове без лампи.

В парка до Сярна баня това е трети такъв погром през последните месеци. Възстановяването на счупените 9 лампи струва около 500 лева на общината. 11-те изпотрошени лампи в парка на “Рич” са още по-скъпи, така че общата сума за щетите е доста солена.
Де факто парите за ремонти се дават от общината, тоест всички велинградчани плащаме нечия вандалщина и хулиганство. Това изобщо не е първи случай, а точно обратното - почти не минава седмица, без някой да потроши огради, кошчета или беседки в парковете в града. Независимо, че след ремонтите точно парковете са най-осветените нощем места в курорта! Явно на вандалите изобщо не им пука, че ще ги хванат, а и практиката потвърждава, че всеки път остават незаловени и ненаказани. Може би ако поне един от тези, които чупят лампи, пейки или огради в парковете, бъде хванат и си понесе наказанието, то и други биха се стреснали и замислили.
Ако се тегли чертата на всички средства за ремонти, май сметката ще потвърди желанието на много от жителите на Велинград в парковете да бъдат поставени камери или да има нощна охрана. Такива предложения нееднократно са правени. Не е евтино, но няма как с трици да се ловят маймуни.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола