Велинград - online - ДЕЦА ОТ ВУИ – РАКИТОВО СЕ СЪСТЕЗАВАТ В ЗАЛА „АРЕНА АРМЕЕЦ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ДЕЦА ОТ ВУИ – РАКИТОВО СЕ СЪСТЕЗАВАТ В ЗАЛА „АРЕНА АРМЕЕЦ”
Публикувано 2013-12-24 10:10:47 от Темпо

В ранната утрин на 6 декември 2013 г. във ВУИ – Ракитово е оживено и цари трескава подготовка. Никулден е, но дацата не се готвят да отдават почит на Свети Никола, а се готвят за път. Предстои им участие в Двадесетия национален шампионат за деца в риск, който стартира в 9.00 часа в зала „Арена Армеец” в София.

Дълъг е пътят до Националния шампионат. Той минава през участието на Кирил Иванов от Лом в българския отбор по футбол за деца в риск, участвал в състезания в Осло, Норвегия и заел второ място преди две години. Кирил пристигна във ВУИ – Ракитово от Дома за деца лишени от родителски грижи – Лом. Той е поканен да участва в отбора на бившия си Дом за състезанията в Норвегия. Става един от голмайсторите на отбора. Сега учи в спортно училище.
Следващата стъпка е участието отборите на ВУИ „Ангел Узунов” участват в ІVте Зонални игри за деца в риск в Благоевград на 12. 10. 2013 г.. Там сме първи на тенис на маса и трети на баскетбол. Това ни дава право да се явим в зала „Арена Армеец” в София.
Двадесетият Национален Шампионат за деца в риск е организиран от Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи. Участват над 450 деца от 32 дома за деца в риск. Дивизът на шампионата е „Спортът достъпен за всички деца”. ВУИ „Ангел Узунов” – Ракитово участва в пет от шестте дисциплини: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол и мини футбол. Не участва отборът по волейбол, защото според наредбата на БСФДЛРГ отборите са смесени, а в училището няма момичета. Групата на ВУИ е съставена от 18 момчета, водени от Кунчо Караджов – помощник дириктор и треньор на отборите по баскетбол по проект УСПЕХ, Михаил Попчев – учител по физкултура и треньор на отбора по футбол по проект УСПЕХ, Петър Петров – учител по физкултура и треньор на отбора по волейбол по проект УСПЕХ.
Състезанията по лека атлетика, бадминтон и тенис на маса са индивидуални, а по баскетбол и футбол са отборни във възрастови групи 13 - 15 години и 16 - 18 години. Момчетата от ВУИ се представят добре във всички десциплини. Призьори стават:
По тенис на маса
• І място – Киро Радков;
• ІІІ място – Ангел Димитров;
• ІV място – Росен Кирчев.
По бадминтон -
• І място – Марин Николов;
• ІV място – Спас Шекеримов.
По лека атлетика – 800 метра гладко бягане
• ІІІ място – Атанас Арнаудов.
По баскетбол
• ІІ място – момчета 13 – 15 години;
• ІІІ място – юноши 15 – 18 години.
Двадесетият национален шампионат в зала „Арена Армеец” ще остане незабравим за децата не само заради спортните емоции. Състезанията са отлично организирани. При награждаването на призьорите се включва лично Министърът на младежта и спорта Марияна Георгиева, заедно с плеяда български спортни легенди. Участниците могат да се снимат и да разговарят със Стефка Костадинова – Председател на Българския олимпийски комитет и олимпийски и световен шампион, световен рекордьор на скок височина от 2009 г., Нораир Нурикян – олимпийски и световен шампион по вдигане на тежести, Любомир Ганев – волейболист, Тереза Маринова – олимпийски и световен шампион на троен скок. Тези контакти допринасят за интеграцията на децата. Според Анатоли Илиев – главен организатор на шампионата, веднъж запалени за спорта, те остават с него цял живот.
Свилен Топчиев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола