Велинград - online - Приключиха два важни проекта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Приключиха два важни проекта
Публикувано 2013-12-24 10:56:10 от Темпо

Със заключителни пресконференции през изтеклата седмица Община Велинград приключи работата по два проекта.
На 17 декември зам.-кметът Даниела Салкина обяви, че с писмо от 14 декември 2013 г. планът за интегрирано и устойчиво развитие на Велинград е получил одобрение от управляващия орган - Оперативна програма “Регионално развитие”. С това проектът, който получи финансиране от 500 000 лева и начерта стратегическите зони за развитие от 2014 до 2020 година, приключва успешно. “Благодарение на интегрирания план общината вече има по-структурализиран и синхронизиран подход по отношение на интервенциите в инфраструктура, образование, здравеопазване и социални дейности през следващия период”, почерта г-жа Салкина.

Михаил Алексиев допълни, че едва ли община Велинград някога е била така съоръжена с планове: в момента имаме приети интергиран план за Велинград и общински план за развитие, а пред приключване е работата и по Общия устройствен план на общината. В тези три документа са направени три сериозни анализа от различни гледни точки и така са очертани в детайли проблемите, за които трябва да се търсят решения. През изтичащия планов период общината придоби опит в изработване на проекти, сега трябва този потенциал да се разшири, да се постигне по-добро управление и контрол, както и да се включат неправителствените организации, каза М. Алексиев.
Спазвайки крайния срок 23 декември 2013 г., общината ще предаде проекта в ОПРР. А през 2014 г. ще стартира изработването на включените в интергирания план проекти. От тяхното качество ще зависи дали общината ще получи нужното европейско финансиране.
На 18 декември се състоя финалната пресконференция по проекта “Бъдете с Нас и Ний сме като Вас”. Ръководителят на проекта Крум Урумов отчете, че в продължение на 26 месеца и в партньорство с 8 училища общината е постигнала много добри резултати при социализацията на деца със специфични образователни потребности (СОП). Това пролича и на последната съвместна изява на 13 декември в къщата на Цвета, където оргаизираните в различни клубове деца от Помощното училище “Драган Манчов” и ОУ “Неофит Рилски” за пореден път изявиха своите таланти и създадоха приятелства. В рамките на проекта, финансиран от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, в училищата бяха оборудвани на добро ниво кабинети за деца със СОП, 41 педагози преминаха обучение за повишаване на квалификацията и бяха издадени помагала за работа с деца със СОП. “Надявам се, че всичко направено е полезно и се разделяме до нови срещи, когато стартира новата ОП “Образование”, каза г-н Урумов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води