Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.12.13 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 24.12.13
Публикувано 2013-12-24 10:59:54 от Темпо

ПРОЕКТИ Съветниците дадоха подкрепа на две проектни предложения. Одобрение получи проектът “Подобряване на туристическата инфраструктура и оборудване за атракции на открито”, който предвижда направата на информационни табели за изворите с минерална вода във Велинград, оборудване на залите в Туристическия информационен център и закупуване на мобилно оборудване на атракции на открито и участие в туристически изложения и борси. С него ще се кандидатства за финансиране пред Местната инициативна група “Септември, Белово, Велинград” и Програмата за развитие на селските райони. За такова финансиране кандидатства и Народно читалище “Васил Левски”, което е изготвило проект “Традиции и местни обичаи - вчера, днес и утре” за закупуване на носии за фолклорния ансамбъл “Здравче-венче”.


ЛИНЕЙКА По предложение на Реджеп Ходжов Общинският съвет взе решение да предостави за управление на Кметство Сърница линейка “Мерцедес Спринтер 412 Д”. Кметът на Сърница и управителят на общинската болница ще подпишат договор за съвместно ползване за срок от 10 години. По този начин жителите на Сърница ще могат да разчитат на медицинския автомобил, който от години стои неизползваем в центъра на града.

БОЛНИЦА След като на предишната сесия не разгледаха точките поради отсъствието на управителя и контрольора на общинската болница, този път съветниците приеха техните отчети за третото тримесечие на 2013 г. На фона на натрупаните задължения от 1 351 452 лева, дискусия предизвика единствено смяната на мобилния оператор. Зам.-кметът Даниела Салкина информира, че по проекта за медицинско оборудване на здравното заведение вече са изпълнени 8 от общо 9 позиции. Техниката обаче не се въвежда в експлоатация, тъй като се чака извършването на строително-ремонтни работи, а обществената поръчка за тях е оспорена. Срокът за финализиране на проекта е 31 януари 2014 г. София Ключкова прикани съветниците да вземат мерки навреме по отношение на общинските дружества, за да не се стигна до разграбване като това на “Стройком”.

ПРОГРАМА Не бе приета предложената от ОА Програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2014 година. След дебати съветниците настояха програмата да дава повече информация и яснота за всеки от включените за продажба или отдаване под наем общински обекти. Костадин Шулев направи предложение в бюджета на Общинския съвет да бъдат предвидени средства за закупуване на мултимедия, за да може в такива случаи съветниците и гражданите да ползват нагледна информация за парцелите и обектите. С 21 гласа разглеждането на програмата бе отложено за сесията през януари 2014 г.

ДОГОВОР Вместо да обяви конкурс, местният парламент гласува да удължи договора за наем на павилион в района на автогарата. Договорът за петно от 20 кв.м. се удължава с 5 години, а наемната цена е 83.80 лева без ДДС.

“ТУХЛАТА” Предложението за поставяне на двуетажен павилион на мястото на заведението “Тухлата” в парка до централния площад на Велинград за втори път не бе разгледано от Общинския съвет. При приемането на дневния ред за сесията то бе оттеглено от вносителя Златко Златанов.

СТАЯ Съветниците дадоха съгласие сдружение “Родопско настоятелство за родолюбие” да получи без търг или конкурс стая с площ 15 кв.м. в Старата сграда на общината. Договорът със сдружението ще е за 5 години, а месечният наем по базисни цени е 53 лева. Решението не бе подкрепено от съветниците от ГЕРБ, които се въздържаха.

“ТЕРМА-ВЕЛ” С пълно единодушие Общинският съвет даде съгласие по проекта за частично изменение на плана за застрояване в парцела на Плажа в кв. Каменица. Парцелът е с отреждане “За хотел, ресторант, плувен басейн и атракционни заведения”. В него съсобственикът “Терма-Вел” ООД предвижда ново застрояване до 4 етажа с височина до 12 метра при спазване на нормативните отстояния от съседните имоти и нормите за плътност на застрояване и за озеленяване.

ЗАМЯНА С гласове “въздържал се” и “против” от ДПС и БСП не бе разрешена замяната на земеделски имот с площ от 1.353 дка в местността “Казаков въбел”, собственост на Ботьо Наков и общински имот с площ 1.367 кв.м. в местността “Марина ливада”. Общината предложи замяната с идеята да ползва имота в “Казаков въбел” за изграждане на приют за бездомни кучета, но решението събра само 15 от нужните 20 гласа “за”.

ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ За разлика от предишната сесия, този път съветниците без никакви дебати приеха изменения в Наредбата за търговските дружества. Оказа се, че на заседанието на специалната комисия, натоварена с промените в наредбата, са се явили само 2-3 съветници. Приетите единодушно изменения, внесени от Реджеп Ходжов, се отнасят до месечните възнаграждения на управителите и контрольорите на общинските дружества “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград”. При реализирана счетоводна печалба през предходното тримесечие управителите ще могат да получават 380 на сто от средната месечна брутна заплата в дружеството, а контрольорите - 40% от възнаграждението на управителя.

РАЗХОДИ Отново бяха гласуваяни промени в Програмата за капиталови разходи. За да се усвоят до края на годината, общината прехвърли 22 500 лева от предвидените за изграждане на водоем за Боровиново за разплащане на извършени ремонти на улици във Велинград. Същата сума от 22 500 лева ще бъде върната за водоема в Програмата за капиталови разходи за 2014 г.

“ВИП-2005” Фирмата “ВИП-2005”, собственик на парцел в кв. 414 на Велинград (в района след Вельова баня) получи съгласието на Общинския съвет за частично изменение на влязъл в сила подробен устройствен план. Проектът за решение бе внесен от съветника Тошко Кютов и се него се предвижда ново застроително петно - свързано застрояване и покриване на калкан на сградата в съседния УПИ с максимална височина на стрехата 12 метра.

ОТЧЕТ Представен бе обобщен отчет за дейността на Общинската администрация през 2013 г., изготвен от административния секретар Стоянка Кърпачева. Съветниците не дебатираха по отчета, който представя работата на всички отдели и звена в ОА.

БАНКЕТ Веднага след приключване на сесията съветници и представители на Общинска администрация се събраха на коледен банкет. Тази година домакин на банкета бе съветникът Златко Златанов, който почерпи всички за своя сметка в таверната на хотел “Рич”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола