Велинград - online - Музеят посрещна 20 000 посетители през 2013 година 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Музеят посрещна 20 000 посетители през 2013 година
Публикувано 2013-12-29 21:27:15 от Темпо

Следвайки традицията и тази година Историческият музей на връх Игнажден посрещна своите полазници. Първи пожелаха живот, здраве и берекет учениците от 6 а клас с ръководители г-жа Томова и г-жа Милова, които изпълниха ритуала “Коледа в дядовата стара къща” и певците от вокална група “Гласче” с ръководител г-жа Захова, всичките от ОУ “Христо Ботев”. Полазници бяха и децата от фолклорния ансамбъл “Чепинче” с художествени ръководители Аделина и Иван Пещерски и Ели Гигова от НЧ “Св.Св.Кирил и Методий” кв. Чепино.

Директорът на Историческия музей Снежана Велева благодари на полазници и гости и направи своеобразен отчет на отминалата година. През 2013 г. велинградският музей посрещна много гостуващи изложби и гостува със свои изложби в музеи в страната. Музеят получи две дарения. Първото е от Националния дарителски фонд “13 века България”, който предостави на нашия музей цялото дарение на Цвета Шуманова. Второто голямо дарение е личната библиотека на почетния гражданин на Велинград ген. Атанас Семерджиев.
Годината бе ползотворна за музея и защото бяха спечелени и реализирани два проекта - за археологически проучвания със Софийския университет “ Св. Климент Охридски” и с Агенцията за хора с увреждания за монтиране на рампа в помощ на хора с физически проблеми. Реализирано бе и ползотворно сътрудничество с посолствата на Чехия и Словакия у нас.
До 20 декември Историческият музей посрещна 19 700 посетители и вярата на служителите е, че през оставащите дни на до края на 2013 г. ще посрещнат със специален подарък и 20 000-я гост.
Гости на тържеството бяха и учениците от СОУ “Христо Смирненски” в Света Петка с класната си Лилия Герова и преподавателката по български език и литература Ангелина Колева.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България