Велинград - online - Опасно за хора и животни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Опасно за хора и животни
Публикувано 2013-12-29 21:42:40 от Темпо

Дни преди Коледа кон пасе тревичка в парка пред Курортна поликлиника. Селска идилия или градски пейзаж? Още щрихи: зелената площ около коня е щедро наторена, а от паркиралите в парковата алея джипове (също неизменна част от “курортния” облик на СПА столицата) туристи се дивят и радват на гледката и я запечатват в снимки за спомен от Велинград. Стопанин или собственик на животното не се забелязва.

Само преди броени дни 26-годишен мъж от Драгиново загина в автомобилна катастрофа след сблъсък с кон, разхождащ се нощем по шосето от Велинград към селото. Питахме преди, питахме по повод на трагичния случай, пак питаме: има ли общинска и полицейска власт, която да се справи с безнадзорното придвижване на коне? Отговорът на този въпрос показва има или няма загриженост за безопасността на хората и животните - да си спомним, че в нощния сблъсък край Драгиново загина и конят и че движението на свободно пуснати животни по улици, булеварди и шосета е огромна опасност не само за хората, а и за животните.
В последните работни дни на 2013 г. кметът на община Ракитово Любомир Петков издаде поредната заповед, с която се забранява безнадзорното придвижване и паша на коне и други домашни животни по общинската пътна мрежа. В заповедта точно са указани пътните участъци между Ракитово, Костандово и Дорково, до Чуката и крепостта Цепина. Забранява се и пашата в зелените площи на парковете и в селскостопанските имоти, където животните нанасят вреди на посевите. Глобите за нарушителите започват от 100 и стигат до 500 лева.
Ясно е, че само със заповеди проблемът не се решава, но те все пак са едно сериозно напомняне за правила, които трябва да се спазват. А за да се спазват, е нужно общината и полицията да си изпълняват контролните функции и да налагат ефективни наказания. Това не стана през 2013 г., но както все казваме с надежда - нова година, нов късмет.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай