Велинград - online - Полицията алармира за зачестили телефонни измами 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Полицията алармира за зачестили телефонни измами
Публикувано 2014-01-07 19:09:29 от Темпо

Полицейските инспектори в област Пазарджик започват информационна кампания за предпазване на гражданите от телефонни измами. Кампанията се провежда по разпореждане на директора на ОДМВР главен инспектор Йордан Рогачев и е продиктувана от множеството случаи на опити или фактически извършени телефонни имами през изминалия месец.

Изготвена е информационна брошура, която ще бъде разлепена на обществени места, сгради на кметства, пощенски станции, автобусни спирки,търговски обекти. Целта е колкото се може повече възрастни хора да бъдат запознати с начините на предпазване от телефонни измами. Специално внимание ще се отдели и на самотно живеещите възрастни хора, при които униформените ще направят посещения на място.
От полицията напомнят, че сценариите за измами са различни и престъпниците сменят тактиката си постоянно. Хората трябва да знаят, че измамниците са добри актьори и разполагат с богата палитра от техники за заблуда, умело имитират съчувствие, добронамереност и желание да помогнат. Те са изключително ловки и изобретателни при извършване на престъпленията, а някои от хората, станали техни жертви им помагат с наивността си или с желанието си за бърза печалба или облагодетелстване.
Някои от основните схеми за измами, в които можете да бъдете въвлечени са:
* закупуване на ваучери за мобилни телефони за уж ваши близки хора, като ви се обяснява, че в момента близките ви са в затруднено положение, няма откъде да си ги закупят сами, изгубили са парите си и др.
* закупуване на ваучери за мобилни телефони, уж с промоционална цел, като залог за получаване на награда от голяма търговска верига, от несъществуваща томбола и др.
* получавате обаждане от мним адвокат, следовател или друго длъжностно лице, че ваши близки, роднини или познати са блъснали човек, който е тежко ранен и в последствие е починал и много бързо трябва да се внесе гаранция, за да не бъде задържан в ареста вашият роднина.
Съветът на полицаите е, акко ви бъдат отправени подобни молби, покани за получаване на награди, плащане на такси и гаранции, да не се доверявате само на телефонното обаждане, колкото и убедително да ви звучи то. Незабавно позвънете на вашите близки или роднини, споделете за случилото се и се посъветвайте с тях какво да направите. Не давайте никакви подробности за себе си и за членовете на семейството си, защото измамниците задължително ще се възползват от получената информация. Не давайте пари на непознати под каквато и да е форма, особено на хора пристигнали пред дома ви с непознат автомобил или такси. При нужда потърсете съдействие от полицейския инспектор за вашия район или се обадете на телефона за спешни случаи 112.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола