Велинград - online - Зимният арт фест събра във Велинград най-добрите практици на театъра 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зимният арт фест събра във Велинград най-добрите практици на театъра
Публикувано 2014-01-07 19:20:33 от Темпо

Велинград бе домакин на второто поред издание на Зимния арт фест, организиран от театралното сдружение МОНФИЗ. От 3 до 6 януари 2014 г. в хотел “Здравец” се проведоха практически тренинги по актьорско майсторство, сценична реч, творческо писане и мислене, сценичен бой и каскади, танцова импровизация, пантомима и ритмика. Техни ръководители бяха американският актьор и режисьор Нейтън Купър, актрисата Бойка Велкова, преподавателите от НАТФИЗ проф. Маргарита Младенова, проф. Здравко Митков, проф. Диана Борисова, доц. д-р Александър Илиев, Асен Аврамов, Ана Митева, режисьорът Василена Радева и писателят Георги Господинов

На откриването на арт феста на 3 януари главният организатор Слав Боянов подчерта, че 80-те млади участници в него имат привилегията да се учат от едни от най-големите практици в театралното изкуство в България и че много млади хора мечтаят да са на тяхното място. Всеки от преподавателите представи темата, която е избрал за своето ателие. Проф. Маргарита Младенова каза, че днешният човек има проблем с това как използва думите и затова ще търсят дългия път на думата - какво я предхожда и поражда и какво искаш да постигнеш чрез нейното изричане. Проф. Здравко Митев предложи участниците да се отърсят от страха от поезията и да усетят, че тя може да бъде приключение. Актрисата Бойка Велкова избра да разкодира тайните на монолога в две пиеси на Чехов. Младата режисьорка Василена Радева говори за актьора като създател и призова младите актьори, в които творецът вече е събуден, а се заредят със свободата да дадат простор на въображението си. Да заложат на собствената си креативност, а не да бъдат кукли на сцената препоръча и гостът от САЩ Нейтън Купър. Писателят Георги Господинов изрази радостта си, че заедно с младите ще скъсяват пътя между думите и нещата и им препоръча да се опитват да гледат на света през друга гледна точка - например през погледа на присъстващото на откриването бебе Робин, тъй като светът наистина изглежда различно за едно пълзящо бебе. Композиторът на театрална музика Асен Аврамов обобщи, че хората, които обичат театъра, са станали повече. А Ана Митева зарадва участниците с богата танцова програма, включително водна танцова импровизация в басейна на “Здравец”.
“Щастлив съм да си честитим новата година в прекрасния Велинград”, каза на откриването Слав Боянов. За Велинград също е чест да бъде домакин на събитие от такъв порядък, затова ще очакваме догодина фестивалът отново да е тук.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай