Велинград - online - Общината отново пусна “паяк”-а 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината отново пусна “паяк”-а
Публикувано 2014-01-07 19:23:36 от Темпо

От 3 януари на територията на Велинград отново заработи специализираният автомобил за контрол на паркирането, който сме свикнали да наричаме “паяк”. Директорът на Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” Юлиана Ковачева съобщи, че общината е подновила договора с фирмата, която през 2013 г. се грижеше за спазване на правилата за паркиране във Велинград.

От лятото на 2013 г., когато фирмата преустанови дейността на “паяк”-а, са получени голям брой оплаквания от велинградчани за нарушения във връзка с паркирането на моторни превозни средства. Всички сме свидетели и потърпевши, тъй като заради нарушенията при паркиране на определени улици се получават големи задръствания, а на места преминаването на пешеходци по тротоарите е “мисия невъзможна”.
Със сигурност ще има и недоволни от възобновяването на дейността на “паяк”-а, тъй като има още много какво да се желае от общината по темата с осигуряване на места за паркиране в курорта.
И ако на “паяк”-а се разчита да въведе ред в паркирането, то мнозина велинградчани сигнализират и за честото превишаването на допустимата скорост, особено по бул. “Съединение” между болницата и почивната станция на Спортния тотализатор. Епизодичното появяване на служители на КАТ в района на ПГИТ “Ал. Константинов” по никакъв начин не влияе на нарушителите, защото те много добре знаят мястото, на което стои полицейският автомобил. Там карат според правилата, но после по посока за кв. Чепино няма кой да ги контролира и започват скоростните отсечки!
В много общини отчетоха поставянето на камери като успешен ход и регистрираха спад в нарушенията по пътищата. Наличието на записващи видеоустройства на невралгични зони около кръстовища и на други рискови места действа възпитателно върху водачите на МПС и те започват постепенно да се съобразяват с поставените знаци и ограничения. Ще доживеем ли времето да видим и във Велинград поставени камери по улици и пътища?
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола