Велинград - online - Комисията за конфликт на интереси прекрати производства срещу шеф на горско и за 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Комисията за конфликт на интереси прекрати производства срещу шеф на горско и за
Публикувано 2014-01-14 09:37:08 от Темпо

Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси прекрати производство срещу директора на Държавното горско стопанство “Алабак” Гено Пеев. Причината е, че постъпилият в комисията сигнал е анонимен, а по закон ако липсват трите имена, ЕГН и подпис на автора, сигналът не се разглежда.

Сигналът е подаден от “служители от ДГС “Алабак” и лесовъди от Община Велинград” и в него се твърди, че след заемане на длъжността новият директор на горското стопанство е започнал унищожаване на документи, уличаващи го в извършване на злоупотреби и присвояване на финансови средства. Посочено е, че унищожаването на документи се извършва със съдействието на служители в ДГС.
Комисията счита, че сигналът не отговаря на законовите изисквания, защото не съдържа имената на сигналоподателите, единните им граждански номер, адрес, дата, данни за твърдяното нарушение на ЗПУКИ и не е подписан от сигналоподателите. Обстоятелството, че сигналът е подаден от анонимни лица, които не могат да бъдат надлежно идентифицирани, се явява непреодолима пречка за разглеждането му. На това основание производството по сигнала срещу Гено Пеев, директор на ДГС “Алабак”, е прекратено.
Комисията прекрати и производството срещу зам.-кмета на Община Ракитово Красимир Вандев. Сигналът срещу него е подаден до областния управител и препратен по компетентност до комисията. Подателката на сигнала А. В. твърди, че срещу нея и съпруга й има внесена молба от родителите на зам.-кмета, с която се иска общината да създаде комисия, която да провери законността на постройка на А. В. По време на подаване на молбата кметът на общината е отсъствал и функциите му са изпълнявани от заместник-кмета Красимир Вандев, който е син на тъжителите. Сигналоподателят твърди, че проверката е акт на лично отмъщение от страна на семейството, с които имат имотни спорове, като целта е да бъдат злепоставени.
По сигнала и събраните доказателства комисията не е конкретни данни за нарушение на ЗПУКИ. В решението се сочи, че лицето, подало сигнала, не представило изисканите данни за твърдяното нарушение на Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, с които разполага, мястото и периода на извършване на нарушението и описание на деянието и други обстоятелства, при които е било извършано, а това е пречка за разглеждане на сигнала по същество. Производството срещу зам.-кмета Красимир Вандев е прекратено на основание липса на данни за нарушение на закона.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води