Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.01.14 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.01.14
Публикувано 2014-01-14 09:58:46 от Темпо

БАБИНДЕН В Община Велинград тече записване на новородените през 2013 г., които желаят да участват в ритуала “Даване име на дете” на 21 януари - Бабинден. Записването в стая 5 в старата сграда на общината и на тел. 5 50 26 ще продължи до 12 часа на 20 януари (понеделник). Община Ракитово също стяга празненство за Бабинден, което ще се проведе съвместно с читалище “Будилник”.


МИГ В края на 2013 г. Местната инициативна група (МИГ) “Белово, Велинград, Септември” подписа допълнително споразумение с Министерството на земеделието и Държавен фонд “Земеделие”. Благодарение на това срокът за договориране на проекти в рамките на Стратегията за местно развитие е удължен. Крайната дата, до която кандидатите могат да представят заявления за проекти, одобрени от МИГ, е 31 март 2014 г. От своя страна МИГ има срок да ги внесе пред финансиращия орган до 30 юни 2014 г.

ДЕКЛАРАЦИИ Сметната палата обяви списък на лица, заемащи висши държавни длъжности, в чиито имотни декларации са открити несъответствия. В списъка фигурират две имена от област Пазарджик: заместник-областният управител Диана Варникова-Милчева, която не е декларирала данни за 50% дялове на съпруга си в “Пи Ар Медия консулт” ООД и съдия Майа Попова, която не е посочила дяловете на съпруга си в “Ланд мениджмънт проджект” ЕООД.

“ВКТВ” С дата 7 януари 2014 г. Министерството на регионалното развитие обяви решение за преценка на необходимостта за извършване на екологична оценка на Регионалния генерален план на водоснабдителната и канализационна мрежа на обособената територия на общинската фирма “ВКТВ” ЕООД - Велинград. След становище на Министерството на екологията решението на МРРБ гласи, че не е необходимо да се извършва екологична оценка, тъй като предвидените в генералния план дейности не застрашават екологичното равновесие в региона.

РЕМОНТ Товарните автомобили с тегло над 12 тона ще пътуват по обходни маршрути във връзка с ремонта на виадукта на 67-километър от автомагистрала “Тракия”. Областният управител обяви, че се създава временна организация на движението на два пътни възела - Гелеменово и Церово (отбивката за Велинград). Товарните автомобили ще пътуват за столицата през Белово - Костенец.

НАРЕДБИ На 9 януари Община Велинград обяви проект за Наредба за стопанисване, управление и разпореждане със земи от общинския поземлен фонд. Жителите на общината могат да направят свои предложения по текстовете на наредбата, преди тя да бъде внесена за гласуване в местния парламент. Община Ракитово също обяви проект за нова наредба за приемането, изпълнението и отчета на общинския бюджет, както и за съставяне на 3-годишна бюджетна прогноза. Наредба е съобразена с новостите в Закона за публичните финанси.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола