Велинград - online - С поглед към Олимпиадата през 2018 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С поглед към Олимпиадата през 2018
Публикувано 2014-01-21 09:46:49 от Темпо

Велинградчанката Васка Благоева, състезателка по ски бягане, взе участие в средата на декември 2013 г. в Универсиадата по зимни спортове в Трентино, Италия. Ски бегачката започна своето спортно развитие в състав на велинградския Ски клуб “Атлас” под ръководството на треньора Тодор Гълев. От миналата година обаче, когато продължи обучението си в НСА “Васил Левски”, тя премина в отбора на спортната академия - СК НСА.
Като част от националния студентски отбор на България младата ски бегачка измина разстоянието от 5 км за 17.03.0 мин. и завърши на 85-то място, а в дисциплината скиатлон на 5+5 км зае 69-то място.
Представянето й през годината обаче не й позволи да спечели квота за участие на Зимните олимпийски игри в Сочи. За вестник “Темпо” тя сподели, че според правилата на FIS (Международната федерация по ски) е трябвало да има под 100 наказателните точки за всички стартове през миналата година. Така само от едни стартове на Универсиадата, дори и те да са били много успешни, е нямало как да се спечели квота за Олимпиадата. За нейно съжаление подготовката й е била възпрепятствана поради много и различни причини и не е успяла да участва на достатъчно състезания от календара на FIS, за да спечеля квота. Но личната й цел вече е насочена към участие на Олимпийските игри в Пьонг Чанг (Южна Корея) през 2018 г.
България ще участва в Сочи с 16 състезатели, които ще стартират в 5 спорта: биатлон, ски бягане, ски скокове, ски алпийски дисциплини и сноуборд. Васка Благоева се надява, че Александра Жекова в сноуборда може да се пребори за медал, въпреки че ще бъде доста трудно!
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай