Велинград - online - Как да управляваме финансовите затруднения след празници 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как да управляваме финансовите затруднения след празници
Публикувано 2014-01-21 09:58:44 от Темпо

Много често хората изпитват депресия, съчетана с финансови затруднения след празници. Управлението на такива ситуации е въпрос на познания, за това как да следвате няколко лесни стъпки. В тази кратка статия ще ви изложа трите златни правила за справяне с финансови затруднения след празници, които са: 1) превенция, 2) поведение по време на празници и 3) след ваканционни действия.

Първо се уверете, че вземате необходимите превантивни мерки преди празници и почивки. Да вземем за пример Коледа, тъй като това е част от един цял празничен сезон. През това време на годината хората са психологически подготвени да харчат повече пари. Това е добре, но тънката линия, която пресичат е, когато посягат към бюджета за следващата година. Например, много хора получават бонуси в края на годината и плануват да ги изхарчат по време на ваканционния период. Защо? Вие сте работили през цялата година за този бонус и следователно, за да избегнете преразходи, е логично да го изхарчите поне за същия период, за който сте го спечелили, което е дванадесет месеца. Правилото е валидно и за допълнително задлъжняване.
Втората стъпка е да имате правилен поведенчески подход по време на почивката. В човешката природа е заложено да поставяме красиви декори на празничната сцена, като се концентрираме само върху положителното. Следователно, отлагаме плащания на сметки и решаване на важни въпроси за след празниците. В допълнение, поради добрите настроения по време на празници хората са склонни да харчат дори повече от това, което са планували. Не живейте все едно няма утре, защото има утре и това е вашето утре. Ако игнорирате това, вие хвърляте торби с боклук пред вашата врата, които ще ви поздравяват, когато се върна у дома.
Третата стъпка, която е най-важна, е всъщност какви действия предприемате след празници. Както казват философите, миналото умира в пепел и ние трябва да гледаме в бъдещето. Опитайте се да бъдете активни през този период, но не претоварвайте вашия списък от задачи със стари нерешени проблеми. Уверете се, че новите инициативи са най-малко 50% от целия ви набор от цели и задачи. Не забравяйте, че има причина за това нерешените проблеми да бъдат нерешени, не е нужно да се унищожавате с всички тях наведнъж. Също така, може би, най-вероятно сте си създали нови проблеми по време на празниците, като допълнителни дългове и отложени сметки. Корабът, който ще ви отведе далеч от тези след ваканционни трудности е точно този набор от нови инициативи, които са над 50% от вашите задачи.
В заключение, финансовите затруднения след ваканции и почивки могат да бъдат избегнати стига да предприемете необходимите действия преди празника, по време на празниците и след празника. Ключът е да осъзнавате причините, поради които имате финансови затруднения след празниците.
Николай Ников

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води