Велинград - online - Смяна на лидера разтресе ГЕРБ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Смяна на лидера разтресе ГЕРБ
Публикувано 2014-01-21 10:39:48 от Темпо

След 5 години начело на общинската структура на ГЕРБ - Велинград Ангел Даскалов бе свален от поста вечерта на 13 януари 2014 г. Той застана начело на партията на 11 февруари 2009 г., когато по решение на Изпълнителната комисия и по предложение на тогавашния областен лидер Иван Иванов във Велинград бе извършена рокада и на председателското място, заемано от д-р Жеко Чешмеджиев, бе издигнат Ангел Даскалов. Като мотив за смяната тогава бе посочено “с цел подобряване и оптимизиране дейността на организацията във Велинград”.

По сходен начин се развиха събитията на 13 януари 2014 г. За да съобщят решението на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, във Велинград дойдоха народните представители Дончо Баксанов - областен председател на партията и Гинче Караминова. На среща с местния актив д-р Баксанов е оповестил, че по решение на Изпълнителната комисия за временно изпълняващ длъжността председател е определен Димитър Гечев. В решението не се посочват мотиви за смяната, а според Д. Баксанов целта е обединение на партийните членове. Новият председател Димитър Гечев е 30-годишен, управител на фирма и първи мандат общински съветник .
Смяната на лидера доведе до сериозно сътресение в редиците на ГЕРБ. Осем общински съветници от групата на ГЕРБ, шестимата кметове на кметства, избрани с листата на ГЕРБ и партийни членове са изразили позицията си в писмо до лидера Бойко Борисов. Те настояват за спешна среща с г-н Борисов, пред когото да изложат своята позиция по кадровото решение.
Извън официалната декларация неофициално се заговори, че е обсъждан дори краен вариант с подаване на оставки. За момента обаче всички очаквания са насочени към исканата среща с Бойко Борисов. Г-н Ангел Даскалов също ще изрази позицията си след тази среща.
Смяната на председатели на местни структури с решение на Изпълнителната комисия е процедура, залегнала в партийния устав на ГЕРБ. През февруари предстои конгрес на партията, след който ще се проведе и отчетно-изборно събрание във Велинград, на което членовете ще могат да издигат и да подкрепят избрани от тях кандидати за лидерския пост.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води