Велинград - online - Във Велинград заработи Руски информационен център 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Във Велинград заработи Руски информационен център
Публикувано 2014-01-28 09:54:53 от Темпо

На 24 януари в сградата на общинското предприятие “Туристическия информационен център” във Велинград бе открит Руски информационен център, който ще се ръководи от Живко Милушев. Разкриването на представителство на Руския културно-информационен център (РКИЦ) стана със заповед на кмета Иван Лебанов. Заедно със заместник-директора на ръководителя на РКИЦ в България Сергей Смитюшенко кметът преряза лентата на новия център с надеждата за повече руски туристи и инвеститори във Велинград.

Успоредно с откриването на центъра се проведе отчетно-изборно събрание на сдружение “Русофили”, чиято дейност във Велинград бе прекъсната през 2003 и въозбновена през 2009 г. Председателят на сдружението инж. Георги Пашов отчете поредица от успехи: обявяването на парка до Сярна баня за Парк на освободителите; ежегодните чествания на 3 март и 9 май; участието с 600 подписа в националната подписка в защита на Паметника на Съветската армия в столицата; съвместната дейност между СОУ “Васил Левски” и училището към Руското посолство; масовото участие в съборите на язовир “Копринка”; организираните концерти на руски творци; завоюваните награди и успехи на Вокална група “Караоке” на фестивали ии концерти на руската песен. Като сериозен недостатък в дейността на сдружението бе посочена липсата на достатъчно работа с учителите по руски език за възобновяване на неговото изучаване в училища и детски градини. Г-н Пашов балгодари на кмета и на общината за оказаната подкрепа и заяви, че напуска председателския пост удовлетворен, като предлага на негово място да бъде избран Васил Аврамов.
Без конкуренция досегашният заместник-председател и член на националното ръководство Васил Аврамов бе избран начело на сдружение “Русофили”. Той благодари на Георги Пашов за дръзновението, на което ги е научил и на кмета Иван Лебанов за безкрайната подкрепа и разбиране. В днешното време на пазарен морал е много важно да обърнем внимание на културата и образованието и “Русофили” ще работи в тази посока, заяви новият председател. В новото ръководство на сдружението бяха избрани: Юлиана Ковачева - зам.-председател, Живко Милушев - секретар и членове Георги Пашов, Весела Цинцева, Тони Белухова и Ирина Байрактарова от сдружение “Славяне”.
От името на националното ръководство на сдружението неговият почетен председател Енчо Москов връчи почетна грамота на Георги Пашов. Г-н Москов каза, че високо ценят дейността на организацията във Велинград и че е убеден, че Васил Аврамов ще развие доброто наследство, което получава.
Сергей Смитюшенко постави акцента върху бъдещото развитие на българо-руските връзки във Велинград. Общата история и това, че сме от семейството на славянските народи са предпоставка руските туисти, които идват в България да не се чувстват чужденци. Но жителите на Москва знаят за австрийския Баден, а не знаят за българския Велинград и това трябва да се промени, за да се увеличи потокът от руски туристи. Гостът цитира данни от кмета Иван Лебанов, че в момента около 300 руски граждани са собственици на имоти във Велинград и прогнозира, че новооткритият руски информационен център ще изиграе положителна роля за българо-руските връзки. Той покани и българите да посещават Русия и предстоящата олимпиада в Сочи.
Кметът Иван Лебанов, който се оказа единственият в залата с билет за Сочи, съобщи, че общинското ръководство работи за подновяване на връзките с Кисловодск, а в скоро време ще бъде подписан договор за приятелство с град Ступино в Подмосковието. С новия център се полагат основите не само на културни и спортни, а и на нови икономически връзки, за да се удовлетворят интересите на руските туристи във Велинград.
Музикален фон на събитието бяха руски песни, изпълнени от ВГ “Караоке” и групата за популярни песни “Велина” към читалище “Отец Паисий”.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай