Велинград - online - Местните социалисти против АБВ, но с критики към върха на БСП 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Местните социалисти против АБВ, но с критики към върха на БСП
Публикувано 2014-01-28 10:12:46 от Темпо

Очаквано на конференцията си на 24 януари социалистите от Велинград издигнаха кандидатурата на Илияна Йотова за евродепутат и я подкрепиха с пълно единодушие. Очаквано гласуваха декларацията, с която изразиха категорично несъгласие с проекта АБВ и определиха поведението на експрезидента Георги Първанов като предателство спрямо членовете на БСП. Сбъднаха се и очакванията, че на конференцията ще се кажат в критичен дух много неща, които бунтуват социалистите в нашата община: неизпълнени предизборни обещания, назначения на ръководни позиции от ДПС вместо от БСП, настоятелно поискана и все още непроведена среща с лидера Сергей Станишев.

За конференцията, която по устав бе за издигане на кандидат-депутати за изборите за Европейския парламент на 25 май, във Велинград дойдоха настоящият евродепутат Илияна Йотова и народните представители от нашата област Йордан Младенов и Лазар Попов. В партийния форум участваха като членове на Националния съвет на БСП кметът Иван Лебанов и Стефан Юруков. Конференцията започна с приемане на четирима нови членове, които получиха партийните си книжки от Илияна Йотова.
Председателят на БСП - Велинград Георги Янчев очерта двойното значение на предстоящите евроизбори: победа на левицата в ЕП и показател за доверието в БСП като мандатоносител на правителството на Пламен Орешарски.
Много важни, драматични и решителни - такива ще са евроизборите според Илияна Йотова. Резултатите са залог каква ще е България и каква ще е Европа след 25 май 2014 г. За България въпросът е дали ще влезе в поредния ожесточен курс към предсрочни избори или ще върви към стабилизиране на държавата и решаване на социалните проблеми. В Европа левицата има всички шансове да е номер едно, а Мартин Шулц да е следващият председател на ЕК, каза г-жа Йотова и напомни, че той е голям приятел на България, негов е бил решаващият глас за приемането ни през 2007 г. в ЕС и за избора на С. Станишев начело на ПЕС. Евродепутатът посочи разликите между политиките, които предлагат левите и десните партии в ЕС в борбата срещу кризата. Позицията й по последния доклад на ЕК за България е, че не може да се сочат грешките само в две европейски страни, а механизмът на мониторинг трябва да бъде сменен с по-резултатна европейска политика. Като най-голям външнополитически провал на управлението на ГЕРБ Илияна Йотова посочи неприемането ни в Шенген, а като успех на правителството на Пламен Орешарски - справянето с проблема с бежанците, въпреки че по него има още много да се работи. Според нея постоянните протести в страната са захранени със средства, чуждестранни експерти и медийна подкрепа, а президентът Росен Плевнелиев разделя, вместо да обединява нацията. С наближаването на евроизборите желанието на ГЕРБ за реванш ще се засилва, Борисов си отгледа Реформаторския блок, ще бъдат включени огромни финанси, групировки и заплахи. ДПС също мобилизира електората си в страната, защото на тези избори не може да разчита на гласове от вън, а новите продавачи на надежда като Николай Бареков разполагат с голям медиен и финансов ресурс. “Много са ни душманите, но в страната страхът от Борисов вече е изчезнал. Най-голямата ни грешка ще бъде отново да хвърлим страната в предсрочни избори. Има подем в партията и на изборите трябва да сме първи”, каза Илияна Йотова.
Не толкова бойки обаче бяха настроенията в залата. Красимир Мирчев нарече словото на евродепутата “загубен половин час” и каза, че ако на тези избори разчитат на Иван Лебанов и Георги Янчев, то няма да стане, защото не са назначили нито един човек от БСП или техните деца. В съвсем друг дух бяха думите на общинския съветник Тома Пачалов, според когото социалистите са длъжни да бъдат обединени повече от всеки друг път, а не да използват “приятелски огън” за постигане на лични интереси и цели. По негово предложение конференцията прие декларация в подкрепа на легитимното ръководство на БСП и против проекта АБВ, който подкопава доверието в БСП и е срещу социалистите, които не искат ГЕРБ да се върне на власт. Декларация в същия дух предложи и Оперативното бюро на БСП, а всички присъстващи в залата подкрепиха текста, че на партията не са нужни вътрешни борби и имат ясен противник в лицето на ГЕРБ. Никола Вецов настоя за създаване на контактна група между БСП и АБВ, Невена Ролева за повече чуваемост за проблемите на обикновените хора, Васил Аврамов призова социалистите да отправят поглед напред.
По най-болния за БСП проблем Илияна Йотова разказа, че с Ивайло Калфин се познават от 13-годишни, защото са съученици и че личната й болка от неговата позиция е голяма. Тя цитира неговите думи, че Рубикон е преминат и връщане назад няма и прогнозира, че с 20-30 000 гласа, които ще получи АБВ на изборите, след преразпределението им всъщност ще влязат двама евродепутати от партията на Бареков и един от Реформаторския блок.
Иван Лебанов сподели, че “видни другари” са го канили в АБВ, но неговата позиция е “Иван Лебанов може да цепи дърва, но не и партия!”
Избори идват - идвайте и вие; какво правят наши депутати в Сирия и Тайван,; защо 11 председатели на общински ръководства на БСП от Пазарджишка област искат среща със Сергей Станишев, но той не се среща с тях; как ще вървим на избори, попита Никола Делиев. Лидерът обеща засилване на позиции на БСП, а тук кестените ги вадят Лебанов и Янчев, допълни Никола Вецов. Той подчерта, че трудно се върви на избори, ако не се изпълняват обещания. Като пример даде управлението на станцията на Министерството на здравеопазването “Камена”, която се води към пълна разруха от екип на ГЕРБ. В отговор Илияна Йотова посочи, че министърът на здравеопазването е запознат с проблема в “Камена”. Тя се съгласи, че ДПС води много по-агресивна кадрова политика и във връзка с назначенията в горите и земеделието дори посочи, че в правителството няма място за Валентина Маринова - заместник-министър в МЗХ.
Прави сте за кадровата политика, има забавяне заради протестите, каза депутатът от Пазарджик Лазар Попов. В горите и водите назначенията са изцяло на ДПС, призна и колегата му Йордан Младенов, който прогнозира повече постове за БСП в сферата на образованието и смяна на директора на “Камена” още през настоящата седмица.
От номинираните от партийните организации 6 имена за евродепутати - Георги Пирински, Ивайло Калфин, Иван Палигоров, Илияна Йотова, Сергей Станишев и Янаки Стоилов, по предложение на Ив. Лебанов конференцията във Велинград се обедини около кандидатурата на Илияна Йотова.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай