Велинград - online - Константин Атанасов с европейски бронз по бразилско жиу житцу 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Константин Атанасов с европейски бронз по бразилско жиу житцу
Публикувано 2014-02-04 09:52:43 от Темпо

Роденият през 1974 г. във Велинград Константин Атанасов (Дзаката) е свързан със спорта от ранна възраст. Не случайно, когато е в седми клас, той заминава да учи в спортното училище в Бургас. Там влиза в паралелката по футбол и учи заедно с бъдещия национален играч Радостин Кишишев. След като излиза от казармата, се връща във Велинград и се включва в състава на току-що създадения футболен клуб “Атлетик” и играе там няколко години като нападател.

След като приключва с футбола като състезател, се насочва постепенно към един нов за България спорт като бразилското жиу житцу (изписва се и по други начини, но така звучи на португалски език). Константин Атанасов се занимава активно с този спорт от 4 години като състезател за клуб Zenith, основан от световния шампион Родриго Каваца (Rodrigo Cavaca).
Специално за вестник “Темпо” Константин Атанасов посочи някои характерни особености на бразилското жиу житцу, които го отличават от японското. Това е вид боен спорт, играе се с кимоно, но няма удари, а само борба с много заключващи хватки на крака и ръце. Разрешени са и задушаващи хватки до предаването на съперника.
От 23 до 26 януари 2014 г. в Лисабон (Португалия) се проведе едно от най-престижните състезания по бразилско жиу-житцу - Европейското първенство, организирано от международната федерация по този спорт. Там участва и Константин Атанасов, който в средна категория до 82 кг завоюва бронзов медал. Постига две победи, но губи третата среща и това го лишава от участие във финала. Възможността за реванш е близо, защото през април е световното първенство по бразилско жиу житцу в Абу Даби (Обединените арабски емирства) и там Константин Атанасов ще се бори за златото. Пожелаваме му успех!
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай