Велинград - online - “Планета Холивуд” избра Цар на виното 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Планета Холивуд” избра Цар на виното
Публикувано 2014-02-04 09:57:27 от Темпо

“Планета Холивуд” е другото име на известната Кадурина махала в центъра на Велинград. Името е заслужено, защото от тази махала са едни от най-известните артисти от местния самодеен театър: Минка Попова, Мара Каленова, Божидар и Димитър Макавееви, Христо Семерджиев, Любомир Левичаров.

Вече 23 години Кадурината махала е сцена и на едно по-различно, но също толкова вълнуващо и вдъхновяващо представление: ежегодния Парад на виното. В деня на Свети Трифон 1 февруари и тази зима тридесет и петима ценители на виното се събраха в заведението “При Факирка” в ролята на голямо и компетентно жури. Задачата им бе да оценят по шестобалната система представените от местни производители 22 вина - 20 червени и 2 бели.
Надпреварата бе изключително оспорвана, защото 2013 бе много силна година с богата реколта от грозде и вината станаха много хубави. И не случайно в крайното класиране разликата между първите трима е само една точка.
Купата “Цар на виното” за 2014 година спечели Стоян Дулев, чието вино с № 8 взе общо 23 точки. На второ място с 22 точки се нареди Атанас Голомеев с вино № 3, а на трето място с 21 точки Костадин Кюркчиев с вино № 19.
Награда за майсторите на трите най-хубави вина бяха купите, изработени специално за случая от Борис и Радослав Костови. От 23 години те даряват купи за Парада на виното и всички участници са изключително благодарни за тяхната неоценима подкрепа и за чудесния спомен от събитието.
С грамота бе отличено вино № 6 на Павел Голомеев, което събра 19 точки. А мотото върху грамотата е пожелание към всички, които вярват, че истината е във виното:
Виното е велика сладост,
то ни дава дух и младост!
Да се веселим безспир
тук и там, надлъж и шир!
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай