Велинград - online - Мая Станудина чака нашата подкрепа в интернет 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Мая Станудина чака нашата подкрепа в интернет
Публикувано 2014-02-04 10:15:31 от Темпо

Мая Станудина, за чийто успехи като състезателка на Плувен клуб “Чепинец” многократно сме писали, от няколко години се е отдала на голямата си страст - пътешествия до далечни и непознати места. Ето какво разказва за себе си 23-годишната бивша възпитаничка на СОУ “Св.св. Кирил и Методий” - Велинград:

“Определям себе си като родолюбец и пътешественик! Отраснала между Рила, Пирин и Родопите любовта към планината си дойде от самосебе си, но имаше нещо, което ме влечеше още повече и това бе водата. Тренирах плуване 12 години, след което бях воден спасител (у нас и по света) и в момента се занимавам с водна аеробика. За последните няколко години се впуснах в наистина невероятни приключения и същевремено, усъвършенствайки се в спортна насока. Част от уменията, с които мога да се похваля, са в леката атлетика, колоездене, катерене, рафтинг, каякинг, трекинг. Покачващо най-много адреналина ми си остава скачането с парашут от 5 хиляди метра. Успях да опозная страни из цяла Европа, Азия, Африка, да отида на няколко пъти до различни удивителни места в Щатите като Аляска, Гранд Каньон, Вашингтон, Ню Йорк, Хавай, Калифорния и др. и да осъществя мечтани пътувания в Южна Америка, минавайки през Еквадор, Перу, Чили, Аржентина, Уругвай, Парагвай и Бразилия! Най-запомнящите се места с незабравими преживявания от пътуването ми са Мачу Пикчу, водопадът Игуасу, пустинята Атакама, тропическите гори и джунгли, гмуркането в Тихия и Атлантическия океан и изкачването до статуята на Христос в неповторимия Рио де Жанейро. Мисията ми е да успея да се запозная с все повече чужденци и да се опитам да ги доближа максимално близо до България с истории и снимки за великолепната, спиращата дъха, природа!»
От миналата седмица, след като приключи пътешествието в Южна Америка, Мая тръгва към следващото си предизвикателство. Тя започна участието си в нов проект - конкурс за избиране на изследователи за участието им предавания и филми на научно-популярния телевизионен канал National Geographic (NG) за България.
Специално за вестник “Темпо” Мая Станудина сподели как ще се проведе конкурсът и какви са неговите цели. Explore Bulgaria е проект, който има за цел да представи познати и не толкова познати кътчета от уникалната българска природа и история през погледа на четирима изследователи на NG Channel Bulgaria. Двама вече са определени. В момента се търсят още двама изследователи за българската NG програма, която ще излъчи 6 серии по 12 минути. Тези епизоди целят да представят различни туристически атракции от страната ни по екстремен начин, което означава, че изследователите ще трябва да летят с хеликоптер, да скачат с парашут, да се гмуркат, да карат офроуд и да попадат в ред други ситуации, увеличаващи количеството на адреналин в кръвта.
Мая Станудина е една от кандидатките за изследовател и иска да бъде част от екипа, който ще снима тези епизоди. За целта е нужно тя да получи подкрепа от максимален брой хора, които харесват нейната кандидатура. Желаещите да помогнат на Мая и да я подкрепят в намеренията й, могат да гласуват онлайн на сайта explorebg.natgeotv.com. Важно е да се знае, че срокът за подкрепата на кандидат-изследователите по този проект изтича на 20 февруари 2014 г., а конкуренцията е голяма! Приятели, близки, познати или просто велинградчани могат да дадат своя принос за успеха на Мая в този конкурс, като й дадат своя глас и покажат местен патриотизъм в действие!
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола