Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Ако не ги е срам - да продължават! 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Ако не ги е срам - да продължават!
Публикувано 2014-02-04 10:28:41 от Темпо

Капка по капка и чашата на търпението прелива. Открадната статия след открадната статия и чашата на търпението ни преля на 29 януари 2014 г.
На тази дата в броя на вестник “Пазарджишка Марица” излязоха 6 статии, директно откраднати от нашия брой, излязъл ден по-рано. Четири от нашите материали са свалени от сайта на “Темпо”, но като техни автори са посочени журналисти от “Пазарджишка Марица”.
Пети материал също е откраднат, като е публикувана част от него. Връх на нахалството (меко казано) обаче е използването на името на журналиста от “Темпо” Георги Дишлянов като автор на материал в “Пазарджишка Марица” - там са ползвали не само негова статия, а и името му, при това без да са получили съгласие за нито едно от двете! Чудим се чии ли имена фигурират в списъка с хонорарите и чия би била отговорността, ако следващия път с някое наше име подпишат неверен или обиден материал?!
Случаят изобщо не е единствен и не е за първи, а за неизброимо кой път. За съжаление, особено в последните години, доста медии разбират журналистиката по този начин или просто толкова могат. Никога не сме споделяли такова разбиране, не сме правили и няма да правим вестник “Темпо” по този начин - дължим го на своите читатели и на почти 20-годишната история на нашето издание.
Ясно си даваме сметка, че в интернет-пространството няма ефикасен лек срещу кражбите на текстове. Но няма повече да отминаваме с мълчание това, защото във всеки наш материал сме вложили труд, време и лична отговорност. Затова занапред ще открием специална рубрика, в която стриктно ще описваме всяка статия на страниците на “Пазарджишка Марица”, открадната от “Темпо” и ще публикуваме седмичен списък в следващия си брой. Ако не ги е срам - да продължават!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай