Велинград - online - Планират 670 000 лева приходи от наеми и продажби 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Планират 670 000 лева приходи от наеми и продажби
Публикувано 2014-02-04 10:36:38 от Темпо

Повторно внесената Програма за управление и разпореждане с общинска собственост за 2014 г. бе приета след станалата обичайна размяна на нападки между съветници и служители на администрацията по темата.

Комисията по общинска собственост обяви, че не е гледала програмата, тъй като вносителят Георги Янев не е присъствал на заседанието. Икономическата комисия поиска за повече яснота кои парцели и обекти влизат в програмата за продажба или отдаване под наем съветниците да разполагат с цифрова карта на Велинград и населените места в общината. След като от ОА обясниха, че дори да им предоставят такава карта, съветниците няма да могат да работят с нея, Костадин Шулев отново повтори предложението си работата на местния парламент да бъде подпомогната със закупуване на мултимедия и таблети. Георги Янев направи контрапредложение съветниците да разгледат въпросните имоти при обиколка с автобус, което бе определено от Реджеп Ходжов като “безпардонно отношение към Общинския съвет”.
След като “в движение” уточниха предложените в програмата парцели, съветниците гласуваха програмата. През 2014 г. общината планира да продаде свои парцели в района на болница “ВИТА” и хотел “Енира” и до Градския стадион. В списъка за продажба остават Старата поща в центъра на кв. Чепино, помещение и магазин в блок “Орфей”, гараж на ул. “Гоце Делчев”. Ще се продават имоти в Юндола и Света Петка, общежитието в Абланица и бивш цех за килими в Света Петка.
Програмата предвижда общината да прекрати съучастието си в търговските дружества “Булгард” ООД, “Сютка 2000” АД и “Атлетик” АД чрез продажба на дяловете. Дружество “Свежина” ООД бе изключено от списъка, тъй като се обмисля ползването на сградата зад бензиностанция “Петрол” за детска градина или друг общински обект.
В списъка за продажба са земеделски земи в землището на Велинград и Грашево. От имотите и обектите, които ще отдаде под наем, общината очаква постъпления в размер на около 230 000 лева, 300 000 лева от продажба на земя и 140 000 лева от продажба на имущество.
Материалите от сесията подготви Елена Баева









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води