Велинград - online - Година след смъртта на Стоянка Делкова убиецът остава неизвестен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Година след смъртта на Стоянка Делкова убиецът остава неизвестен
Публикувано 2014-02-04 10:37:50 от Темпо

Преди една година, на 21 януари 2013, край пътя за Юндола работници намериха тялото на 73-годишната Стоянка Делкова. Дни по-рано жената е обявена за национално издирване, защото изчезва от дома си във Велинград, след като е подала многобройни жалби в прокуратурата и полицията за тормоз и физическо малтретиране. Жалбите остават безрезултатни, но бруталното убийство ги потвърждава по най-жестокия начин: възрастната жена е открита с въже около врата и найлонов чувал на главата, а част от трупа е затрупан с бетон.

След убийството случаят бе поет първо от полицията във Велинград, а впоследствие бързо бе прехвърлен към Окръжна прокуратура - Пазарджик. Образувано бе дело за убийство чрез удушаване срещу неизвестен извършител, започнаха разследване и експертизи. Основната версия бе спор за имот, прехвърлен от Стоянка Делкова чрез договор за глед, който по-късно тя развалила заради лошо отношение от страна на надарените.
Седмица след намирането на тялото на убитата Стоянка Делкова последва самоубийството на Малин Бозьов. Бившият 47-годишен полицай се простреля с пистолет “Макаров” в двора на къщата във Велинград, свързана с двете трагедии. Приживе той е разпитван по случая с убийството на Стоянка Делкова, а в публичното пространство се появяват твърдения, че е заподозрян за нейната смърт. Твърденията обаче остават непотвърдени.
В края на януари 2014 г. вестник “Темпо” отправи запитване до Окръжна прокуратура - Пазарджик за хода на делото във връзка с убийството на Стоянка Делкова. Официалният отговор на прокуратурата е, че делото е спряно поради неразкриване на извършителя. Няма обвиняем за убийството на Стоянка Делкова, защото няма категорични доказателства срещу никой от разследваните. От прокуратурата подчертаха, че спирането на делото не означава, че по случая не се работи. Издирвателните мероприятия продължават и ако се появят основания за следствени действия, делото ще бъде възобновено.
През изтеклата седмица на пресконференция на Областната дирекция на полицията в Пазарджик също бе съобщено, че производството по убийството на Стоянка Делкова е спряно, но разследването продължава както в Пазарджик, така и в РУП - Велинград.
Дали година по-късно, вече не по горещи, а по студени следи, разследването ще успее да постигне реални резултати? Или около убийството на Стоянка Делкова ще останат да тегнат въпроси без отговор и това ще е поредното престъпление без наказание?
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България