Велинград - online - КЗК отмени решение за общинската болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

КЗК отмени решение за общинската болница
Публикувано 2014-02-11 09:34:20 от Темпо

На 29 януари 2014 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) взе решение по казуса с обществената поръчка за строително-ремонти дейности по проекта за ремонт и оборудване на общинската болница “МБАЛ-Велинград”. КЗК отменя като незаконосъобразно решението на кмета на община Велинград от 18.11.2013 г., с което е определено класирането на участниците в процедурата. Преписката се връща на възложителя - Община Велинград, за продължаване на процедурата от етап разглеждане и оценка на документите за подбор в съответствие с изискванията на закона и мотивите, изложени от КЗК.

Освен това общината ще трябва да прати направените по производството разноски в размер на 1850 лева от “ТЕРМИКС ЕС“ ООД - фирмата, която подаде жалба пред КЗК във връзка с проведената обществена поръчка. Софийското дружество е отстранено от участие в процедурата с мотив, че един от неговите инженери не притежава изискваната квалификация. Проверката показва, че посоченият специалист има правоспособност, а друг мотив на КЗК за отмяна е, че решението не съдържа подробна писмена обосновка за класирането на участниците.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния съд, което общината ще трябва да предприеме, за да може проектът за оборудване и ремонт на болницата да продължи. Решението на КЗК идва, след като в края на 2013 г. същият орган разреши исканото от община Велинград предварително изпълнение, за да не се застрашава осъществяването на този изключително важен за болницата и пациентите проект.
При настоящата ситуация след последното решение на КЗК общината е застрашена от финансови санкции по проекта, чийто общ размер надхвърля 3 милиона лева. Дали ще се стигне до такива ще зависи от решението на върховните съдии и от позицията на управляващия орган по проекта.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България