Велинград - online - Велинград получи 1 милион лева за асфалтиране на улици 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград получи 1 милион лева за асфалтиране на улици
Публикувано 2014-02-11 09:57:16 от Темпо

На заседанието на Министерския съвет на 5 февруари бяха разпределени 499 милиона лева по новата инвестиционна програма на правителството “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Със сумата ще бъдат финансирани 392 от кандидатствалите 1100 проекта на общини от цялата страна. В област Пазарджик са одобрени 21 проекта на обща стойност 11 300 000 лева. Два от тези проекти са инфраструктурни с регионално значение: ремонт на 7 километра от автомагистрала “Тракия” за 2.5 милиона лева и първи етап от изграждането на западен околовръстен път на Пазарджик за 3 милиона лева. Останалите средства се разпределят между общините.

Община Велинград получава общо 1 280 000 лева. От тях 1 милион са за направа бордюри, тротоари и цялостно преасфалтиране на улици във Велинград, а 280 000 лева за външен водопровод на село Чолакова. Сериозната финансова помощ бе анонсирана от кмета Иван Лебанов на неговата отчетна пресконференция на 10 януари 2014 г. Тогава той обяви, че очакваме 1.5 милиона лева и че десетки улици във Велинград от години плачат за преасфалтиране, като изброи и някои от улиците в най-окаяно състояние: “8 март”, “Самуил”, “Скриеница”, “Сютка”, “Кокиче” и др. Велинградчани са особено чувствителни по темата: живеещите на най-нуждаещите се от ремонт улици нееднократно правиха подписки, от страна на туристическия бранш също много пъти са поставяли проблема като първостепенен за курорта. Затова сега велинградчани ще следят под лупа как общината ще изразходва отпуснатия милион. Ако допълнителните пари за асфалтиране се изразходват ефективно и се случи големият проект за цялостен ремонт на булевард “Съединение”, но Велинград наистина в по-голяма степен ще защити името си на СПА столица.
На другия полюс обаче е съседната община Ракитово, която кандидатства с 9 проекта (5 за рехабилитация на улици, 2 за саниране на поликлиниката и детска градина, както и проект за 1 милион за спортен център), но не получи никакви средства от програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Пред агенция “Фокус” кметът Любомир Петков от ГЕРБ с нескрита горчивина коментира, че е очаквал правителството да оцени нуждите на хората от всички общини и че приема нещата, както са. Случаят с Ракитово е един от тези, които остават ясен политически привкус и дават основание за голям брой критики във връзка с разпределението на парите по тази програма.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води