Велинград - online - Скромността не краси курорта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Скромността не краси курорта
Публикувано 2014-02-18 08:16:27 от Темпо

От малката община Елена, която привличаше погледи и туристи със запазената си марка “еленски бут” до голямата община Пловдив, избрала да се презентира сред декорите на възрожденска къща - всяка от българските общини се опита да покаже най-атрактивното си лице на Международната туристическа борса “Ваканция и СПА Експо”. Щандът на Враца бе оформен като пещера, Банско събираше туристи около трапеза с бански старец и червено вино, от Девин подаряваха на бъдещите си гости календари, от Русе канеха на разходка по Дунава със сал. Гърция, Турция, Македония, Сърбия се надпреварваха за вниманието на ценения във всяка от съседните ни държави български турист.

На този фон Велинград се представи повече от скромно, а трябва да сме наясно, че на място като туристическа борса това не се цени. Обратно на поговорката “Скромността краси човека”, тук важи правилото, че скромността не краси курорта. За втори път нашата община получи покана да участва на националния щанд заради статута си на СПА столица на Балканите. От една страна това е чест и признание, но от друга тук трябва да предложиш нещо наистина стойностно, за да бъдеш забелязан и оценен. Сериозно предимство е, че участвайки на националния щанд, не плащаме високите такси за наем на площ. Но щеше да има много по-голяма полза, ако бяхме инвестирали поне част от спестеното в наистина ефективна реклама на Велинград.
Най-голямото за България туристическо изложение бе открито на 13 февруари в Интер Експо център в София в присъствието на вицепремиера Даниела Бобева и заместник-министъра на туризма Бранимир Ботев. С факти те доказаха, че туризмът е глобална индустрия, която е структурно определяща за българската икономика: приходите от туризъм са 13.6% от брутния вътрешен продукт, а през 2013 г. имаме ръст на чуждестранните гости от 5.5%.
От страна на община Велинград в откриването взе участие ресорният заместник-кмет Ася Хрисчева, а гостите на нашия щанд посрещаха служителки на Туристическия информационен център начело с директорката Тони Белухова.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай